Στοχασμοί:Η χρονιά που φεύγει‏

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας
Nomikosii

Στη χρονιά που φεύγει, θα αφήσω πίσω την αμφιβολία. Έχει έρθει ο καιρός να βαδίζω προς τις συγκινήσεις μου με την πίστη μου και όχι με τις αναβολές μου.

Στη χρονιά που φεύγει, έμαθα ότι η σιγουριά δεν υπάρχει. Χρειάζεται άγρυπνο βλέμμα ώστε να φυλάω τις πύλες του πεπρωμένου μου για να μπορώ να είμαι αρχιτέκτονας του μέλλοντός μου.

Στη χρονιά που φεύγει, γονατιστός δείχνω την ευγνωμοσύνη μου για τους ανθρώπους και τα γεγονότα που διασταυρώθηκαν με το μονοπάτι μου. Άλλα έμειναν, άλλα έφυγαν. Όλα όμως μου έδειξαν κάτι, όλα επηρέασαν τη διαδρομή μου, όλα είχαν την ωφελιμότητά τους.

Στη χρονιά που φεύγει, της χαρίζω τις αρνητικές σκέψεις και τα άσκημα λόγια. Έμαθα ότι η σκέψη είναι δημιουργική και ο λόγος έχει άπειρη δύναμη, οπότε έχω χρέος απέναντι στη δημιουργία μου αν θέλω να έχει αυτή θετική έκβαση.

Στη χρονιά που φεύγει της συγχωρώ αυτά που με πλήγωσαν και της ζητώ συγχώρεση γι αυτά που την πλήγωσα. Θέλω ξεκάθαρος να βαδίσω για το μέλλον μου, χωρίς αλυσίδες που να με βαραίνουν.

Στη χρονιά που φεύγει, της αφήνω όλα τα μίση, τις φιλονικίες και τις διαμάχες οι οποίες άφησαν ανοιχτά μέτωπα για να πισωγυρίζει η σκέψη μου και η πράξη μου. Ήρθε ο καιρός να αγαπάω τόσο γεμάτα που να μην μένει καθόλου χρόνος για να μισώ.

Στη χρονιά που φεύγει, αναλογίζομαι όσα δεν τόλμησα και γι αυτό δεν απόλαυσα. Ο φόβος δεν αποτελεί πλέον επιλογή μου και το ρίσκο είναι μια καλύτερη απόφαση από την σίγουρη απώλεια.

Στη χρονιά που φεύγει, ο τόπος, ο χρόνος, τα γεγονότα και οι άνθρωποι αναγνωρίζω πλέον ότι δεν έπαιξαν κανένα αρνητικό ρόλο πέρα από αυτόν που εγώ επέτρεψα και προσδιόρισα πως έτσι συνέβη. Η δικαιολογία που από πίσω της κρυβόμουν δεν είναι πια αποδεκτή. Προτιμώ να αλλάξω το βλέμμα μου αντί να περιμένω να αλλάξει το τοπίο.

Στη χρονιά που φεύγει, της αφήνω τις αγωνίες μου. Αναγνωρίζω πως υπεύθυνος είμαι μόνο για το μονοπάτι μου και πως αν αυτό είναι σωστά στρωμένο θα φωτίσει από μόνο του την πλάση όλη. Δεν χρειάζονται λόγια πολλά ώστε να αποδείξεις μια καλή ζωή και πάνω από όλα ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει τα προσωπικά του βιώματα.

Εάν θέλω το αύριό μου να είναι πιο αποτελεσματικό, τότε δεν μπορεί να περιμένω μόνο την αλλαγή της κάθε χρονιάς, αλλά θα φροντίζω και την αλλαγή της κάθε ημέρας, ακόμα και της κάθε στιγμής. Η ζωή δεν είναι στο πέρσι ούτε στο του χρόνου. Είναι στο τώρα.

Χρόνια πολλά λοιπόν για την κάθε στιγμή, την κάθε ημέρα, τον κάθε χρόνο της ζωής μας.