Κόντρα Τσακαλώτου – Σταϊκούρα για νέα μέτρα και την επιστολή στους θεσμούς

Αθήνα.- Νέες εστίες έντασης δημιουργούνται ανά ώρα σχεδόν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τη σκυτάλη παίρνουν τώρα ο Χρ.Σταϊκούρας τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ και ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος.

Ο κ. Σταϊκούρας χρεώνει στον υπουργό Οικονομικών ότι υπέγραψε τρία κείμενα που φέρνουν νέα βαριά μέτρα και ταπείνωση, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη την αλλαγή πολιτικής.

«Μας κουράζει με την εμμονή του», απαντά ο Τσακαλώτος παραπέμποντας στη στάση της ΝΔ για το βοήθημα στους συνταξιούχους.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του «σχετικά με τη διγλωσσία, την ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης» όπως ο ίδιος αναφέρει, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγορεί τον κ. Τσακαλώτο πως έβαλε πρόσφατα την υπογραφή του σε τρία κείμενα που συνεπάγονται νέα βαριά μέτρα, αλλά και ταπείνωση.

Όπως εξηγεί, «Το πρώτο, ο κρατικός προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία.»

» Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του «κόφτη» μισθών και συντάξεων.»

» Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για την ‘διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο’».

«Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της “κυβέρνησης των προθύμων”» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας πως «η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη».

«Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Με την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, με την υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία» συνεχίζει ο κ. Σταϊκούρας και καταλήγει:

«Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια άλλη κυβέρνηση, με εθνικό σχέδιο και σκληρή δουλειά, στηριγμένοι στην αλήθεια, τη συνεννόηση και την ενότητά μας».

Για εμμονή που κουράζει τον κατηγορεί ο Τσακαλώτος

«Ο κ. Σταϊκούρας μας κουράζει με την εμμονή του. Ο ίδιος ψήφισε «παρών», και οι συνταξιούχοι πήραν ένα μικρό βοήθημα. Νομίζω ότι είναι το μόνο που μένει και άρα το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί!» ήταν η λακωνική απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτου.

Newsroom ΔΟΛ