«Ξέρουμε τον δράστη του μακελειού» δηλώνει η τουρκική κυβέρνηση

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στην Τουρκία για τον εντοπισμό του ανθρώπου που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Ρέινα της Πόλης. Νέο μπαράζ συλλήψεων, αυτή τη φορά στη Σμύρνη.

Το πρακτορείο Anadolu είχε μεταδώσει την Τρίτη ότι έχουν συλληφθεί 14 άτομα σχετικά με την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι συνελήφθησαν δύο ξένοι πολίτες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε ότι είναι γνωστή η ταυτότητα του δράστη, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.

Εν τω μεταξύ, ο Κιργίζιος για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι είναι ο δράστης της επίθεσης, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή.

Σε δηλώσεις του από την πρωτεύουσα της Κιργιζίας Μπισκέκ ο Ακχέ Μασράποφ ανέφερε ότι κρατήθηκε από την τουρκική αστυνομία για μία ώρα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας της ομοιότητάς του με τις φωτογραφίες του δράστη.

Φωτογραφία του διαβατηρίου του Κιργίζιου είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως στα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρχές της Κιργιζίας και να ανακοινώσουν ότι ερευνούν τις καταγγελίες. Ο 28χρονος Κιργίζιος διευκρίνισε επίσης ότι έχει επαφές με την Τουρκία λόγω εμπορικών δραστηριοτήτων.

Οι έρευνες των τουρκικών αρχών ασφαλείας στράφηκαν και στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας. Εκεί, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε τρία σπίτια, προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη ενός υπόπτου, ο οποίος έφθασε στην περιοχή τον περασμένο Νοεμβριο μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του προερχόμενος από τη Συρία.

Στο Ικόνιο, ο ύποπτος ήλθε σε επαφή με τρεις οικογένειες αλλοδαπών, τα μέλη των οποίων ωστόσο έφυγαν μετά την επίθεση στο Reina και πριν από την αστυνομική επιχείρηση.