Απεργία πείνας και δίψας από Ρούπα και Μαζιώτη για την τύχη του 6χρονου γιού τους

Αθήνα.- Υπό προστασία και σε ειδικό χώρο βρίσκεται ο 6χρόνος γιος της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη υπό την επίβλεψη ειδικών ψυχολόγων καθώς και των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες το αγοράκι από την πρώτη στιγμή φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό και παιχνίδια και άμεσα κοντά στον 6χρόνο έσπευσε και εισαγγελέας ανηλίκων.

Στο μεταξύ η μητέρα και η αδελφή της Πόλα Ρούπα κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρόνου στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Στο αίτημα τονίζουν πως υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο.

Πάντως εισαγγελικές πηγές τόνιζαν πως η διαδικασία για το που θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται ενδελεχής έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς των γονέων του τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλεια του.

Σε δήλωση της η Πόλα Ρούπα – την οποία διάβασε η αδελφή της σε δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ – αναφέρει:

«Ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν τώρα μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι γεγονός. Όμως το να πολεμούν το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν, να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

ΚΑΙ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης κάνει γνωστό πως μετά τη Ρούπα, ξεκινά και ο ίδιος απεργία πείνας και δίψας για την τύχη του 6χρονου παιδιού τους.

Στη δήλωσή του, αναφέρει συγκεκριμένα: “Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται.

Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.

Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς. Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση. 

Νίκος Μαζιώτης, 5-1-2017“