Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη- Στη ΓΑΔΑ

Αθήνα.- Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: 11:54

Όπλο στην τσάντα της έκρυβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, ωστόσο δεν το χρησιμοποίησε, είτε επειδή αιφνιδιάστηκε, είτε το πιθανότερο, επειδή την ώρα της επιχείρησης της ΕΛΑΣ ο μικρός γιος της ήταν μαζί της στο διαμέριμα.
Η Ρούπα βρίσκεται στα χέρια της αντιτρομοκρατικής από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. H 48χρονη Ρούπα συνελήφθη στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, ενώ άνδρες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται και σε μονοκατοικία στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο όπου συνελήφθη η 25χρονη που την υπέθαλπε. Στην 25χρονη αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία. Οι άνδρες της σήμανσης κάνουν «φύλλο και φτερό» και τα δύο διαμερίσματα.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» μεταφέρθηκε στα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής στη Γενική Διεύθυνση Αττικής μαζί με την 25χρονη.

Η Πόλα Ρούπα καταζητούνταν επί τουλαχιστον δύο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2014.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 09:10

H 48χρονη Ρούπα συνελήφθη σε μονοκατοικία στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛΑΣ. Όταν συνελήφθη βρισκόταν μαζί με το παιδί της. Η Ρούπα δεν προέβαλε αντίσταση, ενώ μαζί της συνελήφθη και μια 25χρονη που την υπέθαλπε, και στην οποία αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία. Στο διαμέρισμα βρίσκονται άνδρες της σήμανσης που το κάνουν «φύλλο και φτερό».
Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» μεταφέρθηκε στα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής στη Γενική Διεύθυνση Αττικής μαζί με την 25χρονη.

Η Πόλα Ρούπα καταζητούνταν επί τουλαχιστον δύο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2014.

Θεωρείται ως ο εγκέφαλος αρκετών ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι στην τελευταία ληστεία στη Μαλεσίνα, που αποδίδεται στη Ρούπα, οι κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι είχαν καταγράψει ως δράστες δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Πέρυσι, είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.

Με επιστολή της στις αρχές Μαρτίου 2016 η Ρούπα είχε παραδεχθεί ότι είχε σχεδιάσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παραδέθηκε επίσης ότι η ίδια είχε κάνει τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία για να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου απέτρεψε τα σχέδιά της.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

“Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».