Ξάνθη – Ολυμπιακός: Ασταμάτητο το “ερυθρόλευκο” τρένο!

Με γκολ από τους Ιντέγε (38΄) και Μιλιβόγεβιτς (89΄) o Ολυμπιακός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα, περνώντας νικηφόρα από τα Πηγάδια με 2-0 απέναντι στη δεύτερη της βαθμολογίας Ξάνθη. Οι ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 60ό λεπτό των Λισγάρα και Σεμπά.  

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν έχει αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα, περνώντας από ακόμα μία δύσκολη έδρα και υποχρεώνοντας την ακριτική ομάδα στην πρώτη της ήττα, ύστερα από 11 αγωνιστικές!Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με το δεύτερο, όπου μετά τις αποβολές δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά τη Ξάνθη και ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 7′. με τον Ιντέγε να παίρνει την πάσα του Φορτούνη και να προτιμάει να εκτελέσει, παρά να δώσει στον Μαρίν που βρισκόταν απέναντι σε άδεια εστία. Το τελείωμά του ήταν κακό, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 9΄ ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης σέντραρε, ο Ιντέγε έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Χατζητερζόγλου αλλά ο Μάνταλος έδειξε “παίζετε”. Η πρώτη ευκαιρία της Ξάνθης σημειώθηκε στο 17′, με την κεφαλιά του Γιουνές (σε εκτέλεση κόρνερ) να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

 

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 38ο λεπτό. Ο Μιλιβόγεβιτς σέντραρε για τον Σεμπά, ο Λισγάρας μπήκε στη φάση για να αποκρούσει, η μπάλα έφτασε στον Ιντέγε, ο οποίος με αριστερό σουτ έκανε το 0-1.

Το παιχνίδι “χάλασε” στο 57ο λεπτό, όταν ο Λισγάρας έκανε ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Σεμπά. Ο αμυντικός της Ξάνθης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, όπως και ο Σεμπά, ο οποίος “χτύπησε” τον Σολτάνι!

Μετά τις αποβολές ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν καμία αξιόλογη φάση, με τον Ολυμπιακό να διπλασιάζει τα τέρματά του στο 89′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (71΄ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82΄ Ορφανίδης), Ουάλας (74΄ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (84΄ Ανδρούτσος), Μαρίν (66΄ Μανθάτης), Ντε λα Μπέγια, Μαρτίνς (90΄+2 Μπουχαλάκης), Βιάνα, Φιγκέιρας, Σεμπά, Ιντέγε