Επιστολή Φέρχοφστατ σε Τσίπρα για τη μη έκδοση των τούρκων στρατιωτικών

Αθήνα. –Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετική με την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία και των οποίων η υπόθεση εξετάζεται αύριο στον Άρειο Πάγο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την εν λόγω επιστολή ο κ. Φερχόφσταντ υπενθυμίζει τη θεμελιώδη σημασία που έχει ο σεβασμός των βασικών αρχών της ΕΕ, οι οποίες υποχρεώνουν, όπως σημειώνεται, τα κράτη-μέλη της να μην εκδίδουν ανθρώπους, ανεξαρτήτως της ενοχής τους, σε χώρες όπου θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε κινδύνους βασανισμών ή άλλων απάνθρωπων μεταχειρίσεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και με γνώμονα αυτές θα κινηθεί στη δική της απόφαση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας έδωσε την απάντηση αυτή με αφορμή υπαινιγμούς δημοσιευμάτων της FAZ πως η ελληνική κυβέρνηση «πιθανότατα ετοιμάζεται να ενδώσει στις πιέσεις της τουρκικής κυβέρνησης».

Σε δήλωσή του, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος επισημαίνει ότι τρία διαφορετικά συμβούλια του Αρείου Πάγου, ήτοι 15 αεροπαγίτες και 3 εισαγγελείς, θα επιληφθούν εντός της εβδομάδας του αιτήματος των τουρκικών αρχών, για την έκδοση των οκτώ Τούρκων και της έφεσης του εισαγγελέως εφετών, κ. Λιόγα, κατά του βουλεύματος, με το οποίο αποφασίστηκε η μη έκδοσή τους.

Πηγή: skai.gr