Μητσοτάκης: Μείωση φόρων, ακόμη και με ελεγχόμενες μονομερείς ενέργειες

Αθήνα.- Η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει τη δυνατότητα μείωσης φόρων, ακόμη και με ελεγχόμενες μονομερείς ενέργειες όπως είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά με τον ΦΠΑ στην εστίαση, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον Alpha.

«Δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος. Θα μειώσουμε φόρους ακόμη και χωρίς έγκριση δανειστών» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επ’ ευκαιρία και της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ..

«Δεν θα ζητούσαμε εκλογές αν δεν ήμασταν πεπεισμένοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα… Σήμερα βουλιάζουμε σε ένα τέλμα και επικάθεται στην κοινωνία ένα σύννεφο συλλογικής κατάθλιψης» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για συγκεκριμένο σχέδιο με σαφέστατη ιδεολογική αφετηρία, που το ακούει η πλειονότητα των πολιτών με το οποίο η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση με ελαφρώς μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα που θα οδηγήσουν σε μείωση φόρων και ενίσχυση της ανάπτυξης.

Μιλάμε, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, θα γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις όχι αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. «Δεν είναι δυνατόν να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ πέραν του 30%, θα ήταν ευχής έργον, αλλά δεν γίνεται (…) Το πιο σημαντικό μας επίτευγμα αυτόν τον ένα χρόνο είναι ότι δεν λαϊκίσαμε» ξεκαθάρισε πάντως.

«Στις αστικές συγκοινωνίες οι δαπάνες έχουν ξεφύγει κατά 500 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση προσλαμβάνει σωρηδόν, ακολουθεί ρουσφετολογική πολιτική. Απολύσεις δεν θα κάνουμε, αλλά παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων δεν θα δεχθούμε» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκη.

«Το πιο σημαντικό σχέδιο εξόδου από κρίση το διαθέτουμε εμείς, δεν το διαθέτει ο κ. Τσίπρας» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στην κυβέρνηση της ΝΔ θα χρησιμοποιήσει «κράμα εμπειρίας και ανανέωσης με αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς – στελέχη δοκιμασμένα στην αγορά και στον ιδιωτικό τομέα που πρέπει να τους πείσουμε να έρθουν». «Δεν έρχεται σήμερα ένας άξιος άνθρωπος στην πολίτικη γιατί ο κ. Τσίπας απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ανανέωσης» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, διερωτήθηκε «γιατί να μην είναι υπουργός στέλεχος της αγοράς, γειωμένος στην πραγματική κοινωνία που έχει κάτι να μας δείξει… Δεν θέλω παιδιά του κομματικού σωλήνα». Άνθρωποι της αγοράς, πρόσθεσε, θα είναι ευπρόσδεκτοι και στη ΝΔ και στην επομένη κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία τόνισε ότι «έχω απολυτή εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ, όμως δεν είμαι σίγουρος για τους πολιτικούς της προϊσταμένους. Είμαι σίγουρος ότι στα Εξάρχεια εξυφαίνεται νέα γενιά τρομοκρατών, διακινείται βαρύς οπλισμός… Αν η κυβέρνηση είχε πολιτική βούληση, η ΕΛΑΣ θα είχε ‘’καθαρίσει’’ τα Εξάρχεια. Εμείς έχουμε την πολιτική βούληση» διαβεβαίωσε. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και ότι θα ιδρυθεί φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Για το προσφυγικό, σχολίασε ότι εικόνες όπως αυτές της Μόριας ή της Ειδομένης αποτελούν ντροπή για την κυβέρνηση, καλώντας τον Γιάννη Μουζάλα να παραιτηθεί λόγω «τραγικής επιχειρησιακής αποτυχίας».

Πηγή:Skai.gr

Φωτογραφία: (Konstantinos Tsakalidis / SOOC)