ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Η Ελλάδα των νεο-Ελλήνων!

melissa1-90x901Πλατεία Φρεαττύδας, στον Πειραιά. Ώρα 8:45 το πρωί. Το λεωφορείο της γραμμής φθάνει, ως συνήθως, καθυστερημένο.  Καμιά δεκαριά άτομα περιμένουν στη Στάση. Το λεωφορείο σταματάει για να αποβιβάσει και να επιβιβάσει… Πίσω του ακολουθεί φάλαγγα ΙΧ.

 

melissa1-90x901Στο σημείο αυτό του δρόμου έχει συμβεί το εξής: Μετά την μονοδρόμηση της παραλιακής Μουτσοπούλου, με κατεύθυνση προς Αθήνα,  σχημάτισαν μία μικρή κυκλική πλατεία και δημιούργησαν έναν μικρό παράδρομο αντίθετης κατεύθυνσης, ώστε από την λεωφόρο Φρεαττύδος τα αυτοκίνητα που θέλουν να κατεβούν στη Μαρίνα Ζέας στρίβοντας δεξιά στον παράδρομο και μετά κάνοντας λοξώς αριστερά,  να μπορούν να διασχίσουν κάθετα την παραλιακή. Μια διαδρομή 10-15μέτρων.

melissa1-90x901Επομένως στο συγκεκριμένο σημείο η οδός  διαφυγής προς Αθήνα έχει μία μόνον λωρίδα καθώς η δεύτερη είναι για να …σταθμεύουν μόνιμα αυτοκίνητα! Ακόμα και πάνω στη στάση των λεωφορείων… Καθώς, λοιπόν, έκανε στάση το λεωφορείο, τα ΙΧ αντί να σταματήσουν πίσω του περιμένοντας να ξεκινήσει για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους, προτίμησαν να μπουν στον αντιθέτου κυκλοφορίας παράδρομο, υποχρεώνοντας όσους ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν κανονικά να σχηματίσουν «ουρά» από την πλατεία προς την Φρεαττύδος!

melissa1-90x901Μάταια ένα οδηγός ημιφορτηγού προσπάθησε να τους αποτρέψει… Εκείνοι αγέρωχοι στην παρανομία τους, συνέχιζαν όσο το λεωφορείο φόρτωνε, να μπαίνουν αντίθετα στον παράδρομo και μάλιστα “γρήγορα” οδηγώντας μπας και κανένας τους εμποδίσει… -«Αυτή είναι η Ελλάδα», είπε ένας πεζός απευθυνόμενος στον οδηγό του ημιφορτηγού. «Της παρανομίας για την ευκολία μας»… -Ναι, απάντησε, ο οδηγός, αλλά δεν υπάρχει ένας τροχονόμος να τους γράψει…

 

melissa1-90x901Αυτή είναι η «άλλη Ελλάδα». Αυτή που θέλει έναν Τροχονόμο δίπλα σε κάθε οδηγό, έναν Πυροσβέστη δίπλα σε κάθε σπίτι, έναν Αστυνομικό δίπλα σε κάθε διαμέρισμα, έναν γιατρό δίπλα σε κάθε ασθενή! Τι καλά που θα ‘τανε…  Μα δε γίνεται. Και επειδή δεν γίνεται, όποιος προλάβει τον Κύριο είδε! Έτσι σκέφτηκε, προφανώς και ο οδηγός του ημιφορτηγού και «όρμησε» με το ημιφορτηγάκι του να διακόψει την παράνομη ροή των ΙΧ!

 

melissa1-90x901Το μόνο που πέτυχε ήταν να συγκεντρώσει την αποδοκιμασία των παρανομούντων! «Α, ρε εξυπνάκια»! Αυτός, που ήθελε να πάει κανονικά στο δρόμο του! Όχι οι άλλοι που απλώς «βιάζονταν» και επομένως έλαβαν «από τη σημαία» και το “δικαίωμα” να πάνε αντίθετα στα σήματα της Τροχαίας! Είναι κι αυτή μια ακόμα Ελλάδα. Η Ελλάδα όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελλάδα των νεοΕλλήνων!