Στοχασμοί: Το Μοίρασμα‏

 Συγγραφέας
NomikosiiΠόσες ζωές θα σώσεις αν αντί να τους μοιράσεις την ψαριά σου τους μάθεις να ψαρεύουν;
Το να μοιράζεις, είναι η πρώτη ένδειξη ότι αγάπησες τους ανθρώπους, αλλά όταν τους εκπαιδεύσεις μοιράζοντας τον τρόπο σου, αυτό ξυπνάει τους Θεούς μέσα σου.
Ότι κρατάς κρυφό, μια μέρα θα χαθεί μαζί με σένα. Αν ευλογήθηκες σε τούτη τη ζωή μια τέχνη να κατέχεις, μοίρασέ την απλόχερα! Τίμησε έτσι την ευλογία αυτή! Άσε στην άκρη τον εγωισμό της μοναδικότητας. Φύγε μακριά από την ανάγκη για τη σύγκριση του καλύτερου.
Όλα τα ζωντανά αυτού του κόσμου, μπορούν μόνο να παραδώσουν στις επόμενες γενιές τους αυτό που βρήκαν έτοιμο. Εσύ, έχεις την ικανότητα να το καλλιεργήσεις, να το αναπτύξεις και να προάγεις μέσω αυτού την ανθρωπότητα.
Μοίρασε ότι μπορείς στους γύρω σου από το περίσσευμά σου. Είναι πράξη αγαθή αυτό. Αλλά το να τους μάθεις πώς να αυτονομηθούν, πώς να επανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους, το ανθρώπινο στοιχείο τους, και το δυναμικό του μυαλού τους, είναι πράξη που θα απελευθερώσει και θα απεγκλωβίσει. Έτσι μπορείς να παραδώσεις στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που βρήκες.