Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Νέο μπλόκο στους «ερυθρόλευκους»

Σέντρα στον β’ γύρο της Σούπερ Λιγκ την Τετάρτη με την 16η -εμβόλιμη- αγωνιστική. Νέα απώλεια για την ΑΕΚ, η οποία γνώρισε την ήττα από τον Παναιτωλικό στη… λίμνη του Αγρινίου και έμεινε εκτός της πρώτης πεντάδας που οδηγεί στα πλέι οφ (ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-2), ενώ το αποτέλεσμα αυτό οδήγησε στην παραίτηση του Ζοσέ Μοράις.

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε δεύτερη σερί ισοπαλία. Μετά το 2-2 με τον Πλατανιά, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη για τη 16η αγωνιστική.

Οι καιρικές συνθήκες και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος παίδεψε πολύ τις δύο ομάδες, που είχαν όμως πολλές ευκαιρίες αμφότερες για να σκοράρουν, αλλά οι τερματοφύλακες ήταν σταθερά σε ετοιμότητα.

Εκτός του κακού αγωνιστικού χώρου από την έντονη βροχόπτωση, υπήρξε ένα ακόμη εμπόδιο στη διεξαγωγή του  παιχνιδιού στην Τρίπολη. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του, η τάση του ρεύματος έπεσε σε δυο από τους 4 πυλώνες του γηπέδου και ο διαιτητής Κύζα διέκοψε το ματς για λίγο και έστειλε τους παίκτες στα αποδυτήρια, μέχρι την αποκατάσταση του φωτισμού.

Περίπου 13 λεπτά αργότερα η αναμέτρηση άρχισε και πάλι, υπό δυνατή βροχή που δυσκόλεψε πολύ τους παίκτες. Ο Ιντέγε έστειλε την μπάλα άουτ στο 11’ και η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε από τον Αστέρα, αλλά ο Λεάλι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μανιά (14’).

Ο Αστέρας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κέρδισε τις εντυπώσεις με δυο σημαντικές φάσεις. Στο 21’ έπειτα από βολέ του Ντοναρούμα, ο Μάσα βγήκε στην πλάτη των αμυντικών των Πειραιωτών, αλλά ο Λεάλι τον νίκησε εντυπωσιακά στο τετ-α-τετ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιταλός πορτιέρε των φιλοξενούμενων απέκρουσε το νέο σουτ του Μάσα.

Η κατοχή της μπάλας παρέμεινε στους Αρκάδες, που όμως δεν μπόρεσαν να… τη στείλουν στα δίχτυα . Ομως, ο Ολυμπιακός δεν κλείστηκε στην άμυνα του, ήταν πάντα επικίνδυνος με τους Ιντέγε και Σεμπά, αλλά δεν κατάφερε να επιβάλει σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου το ρυθμό του.

Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν πολύ να παίξουν… ανθρώπινο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο. Η βροχή μαστίγωνε τους ποδοσφαιριστές που δεν τολμούσαν εύκολα να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, με αποτέλεσμα και οι επιθετικές τους προσπάθειες να μην φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς δεν ήταν καλά εκτελεσμένες.

Ομως, το φάουλ που εκτέλεσε ο Φορτούνης στο 48′ ήταν πολύ καλό, αλλά η μπάλα άγγιξε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 53′ εκτέλεσε κόρνερ ο Σεμπά από τα αριστερά, ο Ιντέγε έπιασε αφύλαχτος την κεφαλιά, αλλά ο Ντοναρούμα και μπλόκαρε την μπάλα.

Επτά λεπτά μετά ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες, έπειτα από την αυστηρή απόφαση του Κύζα που καταλόγισε θέατρο σε πτώση του. Ομως, ναι μεν δεν του έκανε πέναλτι ο Βιάνα, αλλά υπήρξε επαφή και ίσως ο παίκτης να μην έκανε… βουτιά.

Στο 68′ ο Μανιά ξέφυγε από τον Ρέτσο στα δεξιά, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά ο Λεάλι εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός δοκίμασε να απαντήσει στο 72′. Εκτέλεσε φάουλ ο Μιλιβόγεβιτς λίγο έξω από την περιοχή, ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ντοναρουμε έδιωξε.

Ο Μανιάς έπιασε νέο σουτ στο 79′, αλλά ο Λεάλι έδιωξε και πάλι, ενώ στο 86′ ο Τσουκαλάς σούταρε με το δεξί και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεάλι.

\

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Super League έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ατρόμητος-Κέρκυρα 1-4
(82΄ Φυτανίδης – 4΄ Επστάιν, 63΄αυτ. Λαζαρίδης, 79΄ Ντουάλα, 86΄ Γεωργακόπουλος)

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-0
(18΄ Μιχαήλ)

Βέροια-ΑΕΛ 1-1
(69΄ Σαρπόνγκ – 45΄ Ικάουνιεκς)

Ξάνθη-Ηρακλής 3-1
(26΄ πεν., 71΄ Γιουνές, 61΄ Τριάδης – 10΄ Πασάς)

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 3-2
(12΄ πεν. Μαρκόβσκι, 55΄, 82΄ Μάκος – 22΄ Ούγκο Αλμέιδα, 33΄ Γαλανόπουλος)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0

ΠΕΜΠΤΗ
Τούμπας 17:15 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός (Novasports1HD)
«Απόστολος Νικολαΐδης» 19:30 Παναθηναϊκός-Πλατανιάς (Novasports1HD)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
Ολυμπιακός 39
Ξάνθη 31
Πανιώνιος 28
Παναθηναϊκός 26 -15αγ.
ΠΑΣ Γιάννινα 25
ΑΕΚ 22
Πλατανιάς 21 -15αγ.
Ατρόμητος 21
ΠΑΟΚ 20 -14αγ.
Αστέρας Τρίπολης 19
Παναιτωλικός 19
Κέρκυρα 16 -15αγ.
ΑΕΛ 14 -15αγ.
Λεβαδειακός 12 -15αγ.
Βέροια 12 -15αγ.
Ηρακλής 7 -14αγ.

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

Newsroom ΔΟΛ