ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Γελάτε γιατί χανόμαστε

maskesΓράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Πώς το είπε ο Σκουρλέτης στη Βουλή; Α, ναι.  Αντιμετωπίσαμε, είπε, “μια κακοκαιρία χωρίς προηγούμενο“! Και τα κάνανε ρόιδο… Και όχι μόνο στους καταυλισμούς των προσφύγων…

Εμείς, όμως, να δεις, Πάνο μας. Εμείς που αντιμετωπίζουμε δυο  χρόνια τώρα “μια κυβέρνηση χωρίς προηγούμενο”!

Αλλά, βλέπεις, είναι όπως ακριβώς το έθεσε ο επί σειρά ετών μέντοράς σας, ο Αλέκος ο Αλαβάνος: «Και ο Χριστός, είπε, έκανε μαθητή του τον Ιούδα!»  Με μία μικρή λεπτομέρεια, να μου επιτρέψει ο κ. Αλαβάνος: Ο Χριστός ήξερε ποιόν έκανε μαθητή του και γιατί τον έκανε! Διότι διαφορετικά, δεν θα του δίνονταν η ευκαιρία να σώσει τον κόσμο! Εσύ, Αλέκο μας, τι τον ήθελες το Αλέξη;

Και για να το κάνουμε λίγο πιο πιασιάρικο, που θα έλεγε και ο πρόεδρος, ο Χριστός, το κάτω-κάτω χρησιμοποίησε τον Ιούδα ώστε μέσω της Προδοσίας του να ανεβεί Αυτός στο Σταυρό, για να σώσει εμάς!

Ε, ο Αλέξης προτίμησε να σώσει τους δικούς του. Πειράζει; Α, ναι, και τον ΔΟΛ!  Αφού  θυσιάζει τον δικό του άνθρωπο για να μην κλείσουν οι εφημερίδες του Συγκροτήματος!

Δεν ήξερα ότι έχει στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ που ειδικεύονται στην «διάσωση» υπερχρεωμένων εταιρειών στις τράπεζες! Πολύ θα ήθελα να γνωρίζω τι έχει κατά νου να κάνει το νέο αφεντικό του ΔΟΛ ώστε να «καταπραΰνει» τις Τράπεζες στις οποίες ΒΗΜΑ-ΝΕΑ χρωστάνε κοντά, όπως γράφηκε,  200  εκατομμύρια Ευρώ!

Όχι δεν είναι οι μόνες. Άλλες χρωστάνε και περισσότερα… Τι σου κάνει η ανάγκη! Καλή η αυγούλα, καλύτερες δύο και τρείς αυγούλες! Νά ‘χαμε και μία Χαραυγή! Πάσχα θα κάναμε! Όχι “Ισβέστια” δεν θέλουμε. Μας αρκούν οι αυγούλες… Κι αυτές, πριν προλάβει να γίνει μεσημέρι. Γιατί μετά πλακώνει το απόγευμα, η δύση, το σκοτάδι!

Τώρα θα πείτε τι τις θέλει τρεις αυγούλες; Ε, πως, όσο να πεις, κάτι η η μία κάτι η άλλη όλους και κάποιους θα βρουν να μεταπείσουν! Έτσι, τουλάχιστον, νομίζουν! Γιατί υπάρχουν και κάποιοι παλιοί, απομεινάρια περασμένων καλών εποχών, που μας θυμίζουν ότι σ΄ αυτόν τον τόπο έχει υπάρξει εποχή, εκεί γύρω στο 1963 που το Συγκρότημα επιχείρησε να κάνει πολιτική «στροφή» και οι αναγνώστες έκαιγαν τα «Νέα» μέσα στους δρόμους! Μπουρλώτο τα έκαναν!

Μέχρι που ανένηψαν…

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη!

Κάτι τέτοια σκέφτομαι και με πιάνει μελαγχολία! ΚΙ όχι τίποτα άλλο, αλλά έχεις και τον Πάνο Καμμένο να πηγαίνει πάλι Αμερική. Σύνταγμα – Κουκάκι το έχει κάνει! Τη φορά αυτή πήρε μαζί του και τον Νίκο. Τον Παππά. Σου λέει δυο μαζί θα αποφύγουμε τα σχόλια… Όπως η λεγάμενη στο ραντεβουδάκι παίρνει μαζί της και την μικρότερη αδελφούλα. Για προκάλυψη!

Και μετά σου λένε ότι η Αμερική είναι μεγάλη! Ας μην είχε εμάς να πηγαινοερχόμαστε και να βλέπαμε εάν θα μπορούσε να επιβιώσει μέσα στη μετά Τράμπ φριχτή της μοναξιά!

Ψυχραιμία, παιδιά, προσγειωνόμαστε!

Και γελάτε! Γελάτε γιατί χανόμαστε!