ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Η δύναμη μιας φωτογραφίας

melissa1-90x901Μ΄όποιον δάσκαλο καθίσεις… Αλάνθαστες οι λαϊκές παροιμίες! Και ευθύβολες! Πόσο έχουν αλλάξει τα ήθη! Κάποτε, για να πλησιάσεις έναν πολιτικό και να φωτογραφηθείς μαζί του, έπρεπε “να είσαι κάποιος”! Σήμερα, αρκεί να παριστάνεις ότι “είσαι κάποιος”!

 

melissa1-90x901Αν, μάλιστα, η φωτογράφιση είναι σε δημόσιο χώρο, π.χ. σε μία συνεστίαση ή μία τιμητική εκδήλωση, ακόμη και στους διαδρόμους ενός δημόσιου κτηρίου, τότε δεν χρειάζεται καν να προσποιηθείς ότι “είσαι κάποιος”.  Αρκεί να έχεις προετοιμάσει το φωτογράφο και την ώρα που το “πρόσωπο” θα περνά δίπλα σου, απλώνεις το χέρι, ακουμπάς το δικό του, συστήνεσαι, ο άλλος χαμογελά από ευγένεια (αν θέλεις αυτή είναι η δουλειά του σε μία εκδήλωση) αστράφτει το φλας και η “μαγική εικόνα” είναι έτοιμη…

melissa1-90x901Τόσο όσο… Μια στιγμή που μπορεί να εξασφαλίσει την υστεροφημία σου στην …αιωνιότητα! Να σε εξασφαλίσει επαγγελματικά! Να σου ανοίξει ερμητικά κλειστές πόρτες. Να σου προσφέρει μέχρι και την …επανεκλογή σου! “Συνάντησε τον τάδε”. “Μίλησε με τον δείνα”.  Και ας αντάλλαξαν μόνον ένα τυπικό “χαίρω πολύ”!..

 

melissa1-90x901

Το παν έγγυται στην “έξυπνη” εκμετάλλευση που εσύ θα κάνεις, της φωτογραφίας! Κάπως έτσι ευοδώνονται και οι σκοποί ενός μακρινού ταξιδιού όπως είναι οι υπερατλαντικές πτήσεις… Αν μάλιστα συμβαίνει να είσαι και υπουργός, τότε αποκτά εθνική σημασία και η δαπάνη!