Ν. Παππάς προς ελληνοαμερικανούς: Η Ελλάδα πάει καλύτερα

Ουάσιγκτον.- Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως «είναι κρίσιμο η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να γνωρίζει την αλήθεια για την Ελλάδα. Να γνωρίζει ότι η χώρα μας πάει καλύτερα». Σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα επικρατήσουν οι απόψεις συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών που δεν θέλουν να αποδεχθούν την ιδέα ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έστειλε αυτά τα μηνύματα με ομιλία από το δείπνο που ακολούθησε μετά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Εγκαινίων της Αμερικανικής Προεδρίας προς τιμήν των Ελληνοαμερικανών – μελών της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, καθώς και ο ελληνικής καταγωγής νέος Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Reince Priebus, ο Ανώτατος Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, George Gigikos και το μέλος το Κογκρέσου, Gus Bilirakis. Παραβρέθηκαν, επίσης, Γερουσιαστές, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αξιωματούχοι της νέας Διοίκησης Τραμπ και τα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

«Αυτά που θα σας πω, δεν θέλω να μείνουν σε αυτό το δωμάτιο! Γιατί η χώρα πάει καλύτερα. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια», τόνισε ο Νίκος Παππάς στην ομιλία του, παραπέμποντας στα σχετικά οικονομικά στοιχεία. «Δείτε τα νούμερα: 1,8% ανάπτυξη του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο. Το 2016 θα κλείσει με ανάπτυξη 0,6%. Η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,3%, ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος ήταν 0,6%».

«Μάλιστα», τόνισε, «αυτά τα μεγέθη επιτυγχάνονται ενώ καταφέραμε να πιάσουμε “double score” στο πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, επιστρέφουμε στην ανάπτυξη την ώρα που οι οικονομικοί δείκτες επιδεικνύουν μια ισχυρή δυναμική».

«Θέλουμε από όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ απόψε να γίνετε πρεσβευτές της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Παππάς, για να υπογραμμίσει: «Είναι κρίσιμο η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να γνωρίζει την αλήθεια για την Ελλάδα. Να γνωρίζει ότι η χώρα μας πάει καλύτερα». «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε», τόνισε, «ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα επικρατήσουν οι απόψεις συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών που δεν θέλουν να αποδεχθούν την ιδέα ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα έχει σταθεροποιηθεί, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ξανά και, σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, περιμένουμε από την ελληνοαμερικανική κοινότητα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ