ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Η γραβάτα…

melissa1-90x901Με γραβάτα, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στην ορκωμοσία του αμερικανού νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον.

 
melissa1-90x901Ο κ. Παππάς, ακολουθώντας κι αυτός, όπως και αρκετοί άλλοι υπουργοί, το παράδειγμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν φοράει γραβάτα, στιλιστικά χάνει μία μοναδική ευκαιρία: Η γραβάτα του δίνει «άλλον» αέρα, του πάει, όπως λέει ο λαός!

 

melissa1-90x901Αυτό που μας απασχολεί, όμως, δεν είναι θέμα μόδας ούτε το του πηγαίνει καλύτερα, μιας και η εμφάνιση είναι ένα υποκειμενικό ζήτημα. Γιατί ο κ. Παππάς, φόρεσε –επιτέλους- γραβάτα; Είναι απλό: Γιατί διαφορετικά «θα έβλεπε πόρτα», όπως λέμε στην καθομιλουμένη όταν πας σε ένα καλό νυχτερινό κλαμπ (κυρίως στο εξωτερικό) και προσπαθήσεις να μπεις μέσα ντυμένος κατά τον τρόπο που εσύ ορίζεις ότι θέλεις και όχι σύμφωνα με τους κανόνες που θεσπίζει το κλαμπ!

melissa1-90x901Επομένως, για δύο λόγους, τον εξής ένα, φόρεσε γραβάτα: Για να παραστεί στην ορκωμοσία του Τραμπ. Γιατί έπρεπε να φοράει γραβάτα; Για να μην διαφέρει από όλους τους υπόλοιπους καλεσμένους; Σίγουρα ναι. Αλλά τότε το ερώτημα τίθεται διαφορετικά: Γιατί όλοι οι προσκεκλημένοι έπρεπε να φοράνε γραβάτα; Μα προφανώς για να τιμήσουν τον νέο Πρόεδρο Τραμπ και την όλη κορυφαία στιγμή της αμερικανικής πολιτικής ζωής. Την Τελετή Ορκωμοσίας του Προέδρου των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. Γι αυτό και οι εκπρόσωποι Εκκλησιών, Κρατών κλπ.

melissa1-90x901Κοντολογίς, καλά έκανε ο κ. Παππάς και φόρεσε γραβάτα. Καλά θα έκανε και ο Πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί του να αναθεωρήσουν και όπου επιβάλλεται να φοράνε γραβάτα, ασχέτως του ύψους και του βάθους του ελληνικού χρέους! Και επειδή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνάδελφοί τους στη Βουλή και ο ελληνικός λαός στο σύνολό του εντός και εκτός χώρας είναι άξιοι τιμής, γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει συνεχώς να φοράνε γραβάτα, όταν δημοσίως εμφανίζονται.