ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

maskesΜωρέ πως γέμισε ξαφνικά αυτός ο τόπος  ταξιδευτές του …ονείρου;  Ανοίγουν το στόμα τους και …χάνεσαι! Τους ακούς και έχεις την αίσθηση ότι ταξιδεύεις σε άλλη διάσταση, μέσα στο χωροχρόνο! Το χουν φαίνεται χούι. Λένε αυτό που θα ήθελαν να πουν  και εννοούν αυτό που δεν θα ‘θελαν ν΄ ακούσεις!   «Ούτε ένα Ευρώ νέα μέτρα…», είπε ο Τσίπρας και τον ακολούθησε η ηχώ του, ο Φάμελος! Προφανώς θεώρησε ότι δεν το είπε ο πρωθυπουργός όσο σθεναρά το ήθελε εκείνος και βγήκε και …πλειοδότησε!

 «…Η περίοδος που η χώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι τελείωσε, είμαστε μια εργατική και τίμια κυβέρνηση που παρακολουθεί τους οικονομικούς δείκτες, δεν χρειαζόμαστε κανέναν κόφτη, έχουμε πάρει την απόφαση να είμαστε συνεπείς και παραγωγικοί και αυτό προτείνουμε και στην Ευρώπη» είπε και λάλησε και έχει όλη την αμαρτία!. Η… παραγωγική Ελλάδα ..παραδίδει μαθήματα παραγωγικότητας στην …Ευρώπη! Που είναι, μωρέ, το Νόμπελ; Και όχι ένα μόνο, δέκα, και να μην του φτάνουν!!!

Διότι, κύριε, πως το λες, δηλαδή, ότι η χώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι; Τώρα είναι φραγμένο; Με κοντά 70.000 πρόσφυγες και λαθραίους …επισκέπτες; Μέτρησες την παραγωγικότητα που είχαμε πέρυσι; Αυτήν που θα έχουμε φέτος; Τι είναι η παραγωγικότητα; Φόρος να τον προεισπράττεις;

Έπειτα και με το συμπάθιο, αλλά εμείς –και σεις-  νομίζαμε ότι ΕΙΧΑΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ!  Αμ το άλλο, εκείνο που είπε ότι «είμαστε μια εργατική και τίμια κυβέρνηση», τι το ‘θελες, αυτό, πατριώτη;  Μου θύμισε εκείνο το καταθλιπτικό που ακολουθούσε μια ζωή τις άπορες κορασίδες της ελληνικής επαρχίας, «φτωχή πλην τίμια»…

Και φτωχούς δεν μας λές. Διαφορετικά, αν δηλαδή δεν είχαμε που την «κεφαλή κλίνη» που λέει ο λόγος, πώς θα βούταγε ο κάθε υπουργός το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και θα πέρναγε τον Ατλαντικό πηγαίνοντας σε γιορτές και πανηγύρια;  Ε; Πώς;

Τώρα όσο για το εργατική… Μάλλον εδώ  σας βγάζω το καπέλο. Με τόσα μέτρα που έχετε ψηφίσει, με μνημόνια, με ΠΝΠ, με ατέλειωτες τροπολογίες, ε όσο να πεις … το κουράζετε λιγάκι το πράγμα!

 Α, ναι, δεν έλειψε και η κορώνα! Αλλιώς τι Κεφαλλονίτες θα ‘μασταν! «Οποιοσδήποτε επιβουλεύεται τη χώρα, να το ξεχάσει, δεν θα πάρουμε και δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να πάρουμε νέα μέτρα»… Αλίμονο, τώρα! Σάματις δεν ξέρουμε ότι δεν μας υποχρέωσαν ούτε τις τρεις προηγούμενες φορές που πήραμε μέτρα; Μόνοι μας τα βάλαμε, έτσι για να μην έχουν να λένε κακή κουβέντα οι εχθροί μας!

Αλλά ποιοι επιβουλεύονται τη χώρα; Τους ξέρει; Να πάμε να τους πιούμε το αίμα! Γιατί δεν φαντάζομαι βέβαια να εννοεί αυτούς που μας δίνουν χρόνια τώρα δανεικά για να ζούμε! Αυτούς που μας έσωσαν από την χρεοκοπία! Ούτε πιστεύω ότι εννοεί πως δεν θα πάρουμε μέτρα για να βάλουμε επιτέλους τη χώρα σε μία τάξη…

Μπα, μάλλον άλλα μέτρα θα εννοεί. Όπως αυτά που ΔΕΝ θα ψήφιζαν με το τρίτο μνημόνιο που ΔΕΝ θα έφερναν στη Βουλή! Ναι θυμάμαι τη φράση του κ. Τσίπρα από  το βήμα του Κοινοβουλίου: «Αυτή η Βουλή δεν θα φέρει και δεν θα ψηφίσει Μνημόνιο»! Και, φυσικά, ακολούθησε το εντυπωσιακό χτύπημα του χεριού  του πρωθυπουργού στο βήμα, τα χειροκροτήματα ενθουσιασμού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και, απάνωθε, κείνο το χαμόγελο της Τζοκόντα της τότε προέδρου της τότε Βουλής!..

Προ επιβεβαίωση του λόγου, μήτε το έφερε το τρίτο Μνημόνιο στη Βουλή μήτε και ποτέ το ψήφισε.  Αυτά που ζούμε, είναι εικονική πραγματικότητα!..

Ο λαός το λέει λίγο διαφορετικά: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι…