Ένοχος ο Κουρτάκης, αθώος ο Τζένος – Οι αντιδράσεις Καμμένου

Αθήνα.- Σε… μαραθώνια μετράπηκε η δίκη του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξης, Παναγιώτη Τζένου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του υπουργού Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Πάνου Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος τριών ανηλίκων γιων του αποφάσισε το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας κατά ορθότερο. νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, όπως είπε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Παραπολιτικά την ποινή φυλάκισης 23 μηνων με τριετή αναστολή.

Αντίθετα το Δικαστήριο αθώωσε τον διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένο για το ίδιο αδίκημα.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο εδώλιο μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικης Άμυνας Πάνου Καμμένου λόγω αναφορών τους στην ραδιοφωνική τους εκπομπή.

Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι οτι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια στη ζωή του τόπου!” τόνισε ο κ. Καμμένος μετα την απόφαση του δικαστηρίου.

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος έκανε και μια σχετική ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας: “2 χρόνια φυλακή ο Γιάννης Κουρτάκης για τις συκοφαντίες για τα ανήλικα παιδιά μου“.

Η απόφαση κατά του Γιάννη Κουρτάκη είναι άδικη και θα την εφεσιβάλουμε. Η απάντηση μας σε λίγες μέρες θα είναι η Ελευθερία του Τύπου” τόνισε ο Παναγιώτης Τζένος.