Mέσου βεληνεκούς ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα έφθασε σε ύψος περίπου 550 χιλιομέτρων και φαίνεται ότι ανήκε στην κλάση των πυραύλων μέσου βεληνεκούς τύπου Ροντόνγκ ή άλλου τύπου, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων και έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και το Πεντάγωνο. «Τα συστήματα της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ εντόπισαν και παρακολούθησαν αυτό που εκτιμούμε ότι ήταν εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα», αναφέρει το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «η εκτόξευση ενός μέσου βεληνεκούς πυραύλου έγινε κοντά στην βορειοδυτική πόλη Κουσόνγκ».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο πύραυλος εντοπίστηκε πάνω από τη Βόρεια Κορέα και μέσα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας» και ότι η «εκτόξευση δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τη Βόρεια Αμερική» αλλά δεν διευκρινίζεται αν θεωρούν ότι η εκτόξευση ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη».

Το Πεντάγωνο δηλώνει επίσης ότι οι δυνάμεις του «παραμένουν σε επαγρύπνηση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και θα συνεργαστούν στενά με τη Δημοκρατία της Κορέας και με τους Ιάπωνες συμμάχους για να διατηρηθεί η ασφάλεια».

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε