Επαφές της ΠαΔΕΕ με Κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Στην Αθήνα βρίσκεται το Προεδρείο του Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής  Ένωσης  Ελλήνων (ΠαΔΕΕ) και πραγματοποιεί επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Νωρίς το πρωϊ της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου 2017, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα φλέγοντα θέματα της ομογένειας, Γλώσσα, Ψήφος, καθώς επίσης και ζητήματα σχετιζόμενα με την νέα πολιτική ηγεσία του Ντόναλντ Τράμπ στον Λευκό Οίκο και την ελληνική ομογένεια.

Ακολούθως τα μέλη της ΠαΔΕΕ συναντήθυηκενα με τον Πρόεδρο του κόμματος “Το Ποτάμι” κ. Σταύρο Θεοδωράκη και νωρίς το απόγευμα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των παιδιών των ομογενών στο εξωτερικό.

Αργά το απόγευμα (18:00) θα ακολουθούσε  παρουσίαση και συζήτηση στην Παλιά Βουλή του βιβλίου του κ. Γεωργίου Νούλα “Hellenic Parliament’s and Diaspora’s parliament role-WHIA in polisymakeing for a global national foreign policy”.

Των εργασιών της ΠαΔΕΕ στην Αθήνα προεδρεύει η Mrs Merchant Panagiota, Γερουσιαστής Καναδά.

ΡΗΡ: Φωτογραφία πρώτης σελίδας η Mrs Merchant Panagiota, Γερουσιαστής Καναδά