Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Εθνική Παρέλαση της Νέας Υόρκης

Η φετινή εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου. Ήδη τα οργανωτικά βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο σε αντίθεση με τα οικονομικά τα οποία παρουσιάσουν κάποια υστέρηση.

Μιλώνας στην Ρanhellenic Post ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Πέτρος Γαλάτουλας εξήγησε ότι ένα σημαντικό μέρος των εξόδων της παρέλασης πάει στην υποδοχή και φιλοξενία των Ευζώνων. Προσδιόρισε δε το σχετικό κονδύλι στα περίπου 70.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ο κ. Γαλάτουλας δήλωσε αισιόδοξος ότι και φέτος θα συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την παρέλαση. Από την πλευρά του ο συντονιστής της επιτροπής παρελάσεως και ταμίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Θανάσης Αρώνης, είπε στην συγκέντρωση που έγινε στο Σταθάκειο πως “λείπουν 37 μέρες και 18 ώρες από την έναρξη της παρέλασης. Με την οργάνωση πάμε καλά, αλλά από χρήματα, ακόμη ξοδεύουμε από τα περυσινά».

Όπως αναφέρει ο Ιστότοπος Greeknewsonline.com, τα χρήματα που έχουν κατατεθεί στο ταμείο ανέρχονται σε 11.332 δολάριο (τα 4.820 από το λαχείο) ενώ οι συμμετοχές οργανισμών ανέρχονται σε 28. Η κλήρωση της σειράς που θα παρελάσουν τα τμήματα θα γίνει στις 16 Μαρτίου.

Η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας, Νομική Καστανά, προέτρεψε τους συλλόγους να προσκομίσουν έγκαιρα τα κείμενα που θα διαβάζουν οι εκφωνητές την ώρα που θα παρελαύνουν μπροστά από την εξέδρας των επισήμων. Η κ. Καστανά αναφέρθηκε στο έργο της γραμματείας ενώ παρότρυνε του γονείς να ενθαρρύνουν τα κορίτσια τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», που θα λάβει χώρα στις 5 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί δύο τελετάρχες της παρέλασης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης κι ο ομογενής ερευνητής δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας άφησε ανοιχτή την πιθανότητα, ότι το αργότερο μέχρι τις 2 Μαρτίου, να ανακοινωθεί το όνομα και τρίτου τελετάρχη, που δεν θα είναι ελληνικής καταγωγής αλλά Αμερικανός. Ο κ. Γαλάτουλας σημείωσε ότι πολλές φορές ξένοι μας βοηθούν περισσότεροι απ’ ότι οι Ελληνες. Ταυτόχρονα μίλησε εγκωμιαστικά και για τη βοήθεια που προσφέρει στην παρέλαση η Atlantic Bank.

Ανακοίνωσε ότι όσοι επίσημοι έλθουν από την Ελλάδα δεν θα φορούν πλέον την κορδέλα του επίτιμου τελετάρχη αλλά του επίσημου προσκεκλημένου.  Μέχρι στιγμής έχει δηλώσει ότι θα έλθει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Ο κ. Γαλάτουλας είπε πως πλην των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς (η Ομοσπονδία θα καλύψει φέτος όλα τους τα έξοδα) γίνονται προσπάθειες να φιλοξενηθεί μία φιλαρμονική των ενόπλων δυνάμεων και τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων (ΟΥΚ).  Θα έλθουν συνολικά για να παρελάσουν 220 άτομα από την Ελλάδα, με μεγαλύτερο τμήμα του Αριστοτέλειου.