ΝΔ: «Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ας φτιάξει την Αυγή TV»

Συνέχεια, και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, αναμένεται να δώσει η Ν.Δ. στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΕΡΤ, σχετικά με τη δεοντολογία στις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Στην Πειραιώς σημειώνουν ότι η ΕΡΤ, από δημόσια τηλεόραση, μετατρέπεται ημέρα με την ημέρα σε καθεστωτική τηλεόραση ενώ έναντι του επιχειρήματος ότι «αυτά κάνουν όλες οι κυβερνήσεις», τα ίδια στελέχη επιμένουν: «ποτέ, η ΕΡΤ, παρά τις διαχρονικές παθογένειές της, δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ξεπεσμού και καθεστωτικής νοοτροπίας».

Ο «φάκελος ΕΡΤ» για τη Ν.Δ. περιέχει ήδη αρκετές αποδείξεις. Γαλάζια στελέχη, κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνουν λόγο για μεροληπτικές παρεμβάσεις και σχολιασμούς (φέρνοντας ως παράδειγμα τη γραμμή «λιτότητα τέλος» την ημέρα που συνεδρίασε το Eurogroup), για αποσιώπηση ειδήσεων που πλήττουν την Κυβέρνηση και για αναπαραγωγή συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος της αντιπολίτευσης (με πλέον ηχηρό παράδειγμα τον ανοίκειο χαρακτηρισμό δημοσιογράφου για τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και την επίσκεψή του σε hot spot).

Η Ν.Δ. δεν θέλει, πάντως, να βάλει απέναντί της την ΕΡΤ. Άλλωστε, υπάρχει και το προηγούμενου του «μαύρου», που έχει αφήσει βαθιά σημάδια. Γι αυτό και η κριτική επικεντρώνεται στους χειρισμούς της διοίκησης αλλά και σε στελέχη εκτός μονίμων που έχουν επιστρατευτεί από την κυβέρνηση. Όπως σημειώνουν στην Πειραιώς, το Μαξίμου και η διοίκηση της ΕΡΤ δεν εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης αλλά επιλέγει να αυξάνει τις εξωτερικές παραγωγές και να χρησιμοποιεί, όπως σημειώνουν, «κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους με μηδενική αξιοπιστία και κύρος σε ρόλο “γκαουλάιτερ”».

Για τη Ν.Δ., η κυβερνητική τακτική δεν είναι παρά η αντανάκλαση του σχεδίου για έλεγχο των ΜΜΕ και, τελικά, του κράτους. Η Πειραιώς, δε, αναμένεται να αντιδράσει με υψηλούς τόνους αλλά και θεσμικές παρεμβάσεις, αρχής γενομένης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το μήνυμα που αποστέλλεται είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε φερέφωνο της κυβέρνησης. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει κανάλι ας φτιάξει το “Αυγή TV” με τα λεφτά του αφανούς μετόχου της» κατέληγαν οι ίδιες πηγές, μη αποκλείοντας να αναζητηθούν, εν καιρώ, ευθύνες για όσα προβάλλονται το τελευταίο διάστημα από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης.

πηγή:newpost.gr