Ο Ατρόμητος «σκότωσε» τη Βέροια στο 89ο λεπτό

Αθήνα
Με γκολ στο 89’ ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 τη Βέροια στην Ημαθία για την 22η αγωνιστική της Super League. Σε ένα κάκιστο παιχνίδι η ομάδα του Σα Πίντο απείλησε δύο φορές στο τέλος κάθε ημιχρόνου.! Στο 44’ ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Φυτανίδη και στο 89’ ο Ντιγκινί, που επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του χρίστηκε σκόρερ. Βούλιαξε η Βέροια που πλέον πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ένα από τα τελευταία της χαρτιά έπαιζε η Βέροια, όπου ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και να έχει βάσιμες ελπίδες για παραμονή.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Ημαθίας ήθελε τη νίκη, μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν το έδειξε. Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, πέρασε χωρίς πολλές φάσεις και μόλις στα τελευταία τρία λεπτά υπήρχε κάποια δραστηριότητα μπροστά στις δύο εστίες.

Αρχικά στο 43’ και στο 44’ ο Καπετάνος δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η μεγαλύτερη φάση του ημίχρονου έγινε στο 45’ για τους Περιστεριώτες. Ο Φυτανίδης επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καπετάνος απείλησε στο 47’, αλλά και πάλι ο Γκορμπούνοφ ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε σε κόρνερ. Η γρήγορη φάση έδωσε την ελπίδα ότι η επανάληψη θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα, αλλά οι ελπίδες ήταν… φρούδες. Το θέαμα παρέμεινε πολύ κακό με τις δύο ομάδες να μην πατάνε καν μεγάλη περιοχή.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα λήξει 0-0 στο 89’ ο Ατρόμητος πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Μανιάτης τροφοδότησε τον Ούμπιντες και αυτός έβγαλε τη σέντρα στον Ντιγκινί, όπου με προβολή έκανε το 1-0 και έδωσε τη νίκη στους Περιστεριώτες.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ Αττική)

Κάρτες:
Μπαλάφας, Ασίγκμπα, Αντονιάν

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος (82’ Σισοκό), Μπαλάφας (73’ Μπελαΐντ), Ασίγκμπα, Τομάς (48’ Άρτσε), Καλί, Αντονιάν, Στόιτσεφ, Κάλβο, Καπετάνος και Σαρπόνγκ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Μπάγκα, Πλατέλλας (77’ Ντιγκινί ), Ούμπιδες, Λημνιός (89’ Βασιλείου), Ντάουντα (68’ Λε Ταλέκ)

Στις αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής στη Super League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 3-0
Κέρκυρα-Παναιτωλικός 0-0
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-0
ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-0
Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1
Βέροια-Ατρόμητος 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 44
3. ΠΑΟΚ 40
4. Παναθηναϊκός 38
5. Ξάνθη 36
. ΑΕΚ 36
7. Πλατανιάς 35
8. Ατρόμητος 32
9. ΠΑΣ Γιάννινα 31
10. Παναιτωλικός 23
. Κέρκυρα 23
12. Αστέρας Τρίπολης 20
. Λάρισα 20
14. Λεβαδειακός 17
15. Ηρακλής 15
16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ