Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο

Αθήνα
Διαρκές είναι το αίτημα για εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1. Η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο και δεσμεύει τις επόμενες γενιές, είπε και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει ούτε μέτρα ούτε «αντίμετρα».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Είναι μόνιμο το αίτημα μας για εκλογές. Εμείς έχουμε πει να κλείσει η αξιολόγηση το ταχύτερο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που λέμε σήμερα είναι ότι θα έχουμε πρόσθετα μέτρα, φορτώνει πρόσθετο λογαριασμό στους πολίτες. Δεν είναι κυβέρνηση που μπορεί να φτιάξει δουλειές, που μπορεί να φέρει επενδύσεις» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στην ουσία η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο. Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ. Όταν υπάρχουν μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του προγράμματος, όταν δεσμεύεται η χώρα, ναι, στο μυαλό μου αυτό είναι ένα πρόσθετο μνημόνιο» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει μέτρα –ούτε και τα λεγόμενα αντίμετρα. «Εμείς δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε το δημοσιονομικό πακέτο. Δικός τους είναι ο λογαριασμός, ο ίδιος ο Τσίπρας και η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να ψηφίσουν τα μέτρα» είπε.

«Η καθυστέρηση προκαλεί πρόσθετα μέτρα για τα οποία ευθύνονται και οι δανειστές. Υπάρχουν ευθύνες και στους δανειστές, κάποιες από τις απαιτήσεις τους είναι υπερβολικές, όμως όταν εμείς είμαστε ασυνεπείς, προκαλούμε αυτές τις απαιτήσεις τους» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του πρωθυπουργού εναντίον του ότι επέδειξε αντεθνική στάση κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν μπορεί να το λέει αυτό ο κ. Τσίπρας, «ο ίδιος που πριν από δύο χρόνια έλεγε ότι θα στείλει επιστολή και δεν θα τηρήσει τις εθνικές δεσμεύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στο Βερολίνο διεκδίκησε να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και υπογράμμισε πως «είναι οξύμωρο να μας κατηγορεί η κυβέρνηση για αντιπατριωτική στάση διότι στο εξωτερικό φοράω πάντα την φανέλα της εθνικής Ελλάδος».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αν και όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου «εμείς θα μειώσουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, έχοντας έναν αυστηρό λόγο 1:5 προσλήψεων με αποχωρήσεις για μια πενταετία», τονίζοντας ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ «χτίζεται ένας κομματικός στρατός συμβασιούχων με προσδοκίες μονιμοποίησης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ