Νέα «ρωσική θύελλα» χτυπά την κυβέρνηση Τραμπ

Ουάσινγκτον.- Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών μπαίνει ένα ακόμα στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ σε σχέση με την Ρωσία.

Η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε συνομιλήσει (ως Γερουσιαστής) με τον Ρώσο πρέσβη, πράγμα που δεν αποκάλυψε όταν ρωτήθηκε από τη Γερουσία στη διάρκεια της ακρόασής του.

Υπενθυμίζεται ότι συνομιλίες με τον πρέσβη της Ρωσίας είχε και ο Μάικλ Φλιν, τέως πλέον σύμβουλος του προέδρου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, προτού όμως ορκιστεί ο Τραμπ. Οι αποκαλύψεις εκείνες έφεραν την παραίτησή του.

Ήδη, το Δημοκρατικό Κόμμα διά της Νάνσι Πελόζι ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

Η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε ότι μία από τις συνομιλίες του Σέσιονς με τον πρέσβη Σεργκέι Κισλιάκ έγινε στο γραφείο του γερουσιαστή και ήταν ιδιωτική.

Οι δύο συνομιλίες του Σέσιονς με τον πρέσβη έγιναν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, όταν ακόμα ήταν μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας.

Στη διάρκεια της ακρόασής του από το Σώμα, προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Σέσιονς ρωτήθηκε από τον Αλ Φράνκεν των Δημοκρατικών για τι το θα έκανε αν έπεφτε στην αντίληψή του ότι στέλεχος του Τραμπ είχε επικοινωνία με Ρώσους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Δεν έχω υπόψη μου τέτοιες δραστηριότητες» απάντησε, ενώ δήλωσε για τον εαυτό του ότι ουδέποτε επικοινώνησε με Ρώσους.

Ο ίδιος διά της εκπροσώπου του απαντά ότι δεν θεώρησε σχετικές με την ερώτηση που του έγινε στη Γερουσία τις συνομιλίες του με τον πρέσβη.

Newsroom ΔΟΛ