Πάλι “στα κάγκελα” για την ΕΡΤ από δηλώσεις Ξυδάκη

Αθήνα.-  Την έντονη αντίδραση του Πριέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, προκάλεσαν τα φαρμακερά σχόλια του Νίκου Ξυδάκη για την ΕΡΤ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην Υπουργός, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, χαρακτήρισε την κρατική τηλεόραση ως «τραγική» και «τριτοκοσμική».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ στην απάντησή του- την οποία υπογράφει ως «πρόεδρος τριτοκοσμικής»- υπενθυμίζει στον κ. Ξυδάκη ότι ήταν υπουργός Πολιτισμού επί εννέα μήνες. «Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της … κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση», σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, στην απάντησή του, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις και ελλείψεις, αλλά προσθέτει «Εσύ, που ξέρεις από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, έπρεπε να είσαι ουσιαστικά κριτικός απέναντί μας και όχι άκριτα αφοριστικός. Δημιουργείς ερωτήματα με τη στάση σου!», σημειώνει ο κ. Τσακνής.

Η Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Ξυδάκης «ομολόγησε, στους Δελφούς, την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι “η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτήν τη στιγμή”».

Συνεχίζοντας η ΝΔ αναφέρει ότι «δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της ΕΡΤ και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά».

Ο κ. Παπαδάκης

Αλλά και ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης αναφέρθηκε, μέσα από την εκπομπή του και στη δική του παρουσία στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Εγώ έχω δύο απολύσεις από εκεί. Και είμαι περήφανος για αυτές τις απολύσεις. Και δεν απολύθηκα γιατί έκανα κάποιο παράπτωμα, απολύθηκα για άλλους λόγους που δεν θα τους συζητήσουμε τώρα» σημείωσε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης

Με το θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Ξυδάκης, παρουσιάστηκε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ σε μια προσπάθεια να «μαζέψει» όσα από τους Δελφούς είχε «Απλώσει»..

Τι άλλο θα ‘κανε; Κατηγόρησε πάλι τον Τύπο ότι απομόνωσε μία φράση του… Αλλά την ώρα που έλεγε αυτό εξαπέλυε στον αέρα και νέα επίθεση στην ΕΡΤ την οποία, όμως, σκόρπισε –για τις εντυπώσεις- και σε όλο το φάσμα του Τύπου στην Ελλάδα…

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι δύο δημοσιογράφοι της κρατικής ΕΡΤ ήταν “στα κάγκελα”, εκείνο που προέκυψε καθαρά είναι η πλήρης αντίθεση του κ. Ξυδάκη τόσο με τη σημερινή εικόνα της κρατικής τηλεόρασης μετά την «ανάστασή» της από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η παρότρυνσή του να ασχοληθεί ο πολιτικός κόσμος σοβαρά, με τα μεγάλα προβλήματα που έχει σήμερα ο Τύπος στην Ελλάδα.

Τι είχε πει

Όλα ξεκίνησαν από όσα είπε ο κ. Ξυδάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία». Επιπλέον, χαρακτήρισε το σύνολο (μερικούς, ανασκεύασε σήμερα) των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

Σήμερα ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε «υπερβολικό» τον όρο «τραγική» που χρησιμοποίησε για την τηλεόραση της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συλλήβδην κρίση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.