Αποκόπηκε η κύρια οδός ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία

Συρία.- Οι μαχητές μιας αραβο-κουρδικής συμμαχίας που μάχεται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον απέκοψε τη Δευτέρα τον άξονα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών που συνδέει τη Ράκα με την Ντέιρ Έζορ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) κατάφεραν, με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού, να αποκόψουν την κύρια οδό ανεφοδιασμού του ΙΚ ανάμεσα στην πόλη Ράκα και την επαρχία Ντέιρ Έζορ την οποία ελέγχει πιο ανατολικά», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Διοικητής των FDS επιβεβαίωσε «πως η οδός, στρατηγικής σημασίας για τον Νταές (ΙΚ), που ενώνει τη Ράκα με την Ντέιρ Έζορ αποκόπηκε σήμερα το πρωί», στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο με σκοπό την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Οι FDS, που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό, σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ.

Η οδός, τον έλεγχο της οποίας απέκτησαν σήμερα, ήταν ο μοναδικός μεγάλος άξονας κατά μήκος της κοιλάδας του Ευφράτη που οδηγεί από τη Ράκα στην Ντέιρ Έζορ, καθώς οι FDS έχουν αποκλείσει τις υπόλοιπες διόδους επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο προπύργια του ΙΚ.

Η εδαφική προέλαση των FDS υποστηρίζεται από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό αμερικανική διοίκηση που βομβαρδίζει αδιάκοπα τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ