Τ. Κουίκ: Στη Θεσσαλονίκη η επόμενη τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για θέματα Διασποράς

Ιερουσαλήμ.- Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες τριμερείς συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα Διασποράς, που είχε συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Τ.Κουίκ στη Λέσχη Ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων.Θερμή συνάντηση με Ελληνίδες Έλληνες των Αγίων Τόπων. (ΥΦΥΠΕΞ Τ. ΚΟΥΙΚ‏ @YFYPEX 21h21 hours ago )

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο επίτροπος προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου είχαν την πρώτη συνάντηση με τον επικεφαλής της «Εβραϊκής Οργάνωσης για το Ισραήλ» Νάταν Σαράνσκι και τη δεύτερη με τη υφυπουργό Εξωτερικών Τζίπε Χοτόβελι.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουίκ δήλωσε:

«Η πρώτη τριμερής συνάντηση για τη συνεργασία των ομογενειακών κοινοτήτων και οργανώσεων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεννόησης. Και οι τρεις αντιπροσωπείες ανταποκριθήκαμε πλήρως στη βούληση των αρχηγών των κυβερνήσεών μας, να εκπονήσουμε όλον τον απαιτούμενο προγραμματισμό, έτσι ώστε να αρχίσουν το γρηγορότερο δυνατόν οι από κοινού δράσεις των τριών ομογενειών και στις τρεις χώρες μας, με συντονισμένα κοινά ταξίδια, κυρίως των νεολαιών της Διασποράς, αλλά και κοινές δράσεις στις χώρες όπου ζουν οι απόδημοί μας”.

πηγή:ΑΠΕ