«Το χαμόγελο του Παιδιού» στη Βαυαρία με τη στήριξη της ΓΓΑΕ

Μόναχο.- Υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, με τη χρηματοδότηση του φορέα για την υποστήριξη του ολοήμερου Ελληνικού σχολείου της Νυρεμβέργης και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, διοργανώθηκε εβδομάδα βιωματικών σεμιναρίων, 19 – 24 Φεβρουαρίου 2017 στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη.

Ψυχολόγοι του «Χαμόγελου του Παιδιού» πραγματοποίησαν σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων της Βαυαρίας.

Εισηγητές ήσαν οι ψυχολόγοι κ.κ. Ματίνα Γαβριήλογλου και Ελισάβετ Στάμου καθώς και η κα Ειρήνη Ζαφείρη από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

Οι θεματικές ενότητες περιστράφηκαν γύρω από τα θέματα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, της ασφάλειας στο διαδίκτυο, της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών, των εξαφανίσεων και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Οι παρεμβάσεις και οι προσεγγίσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα από την επιστημονική εμπειρία και κατάρτιση των ειδικών ψυχολόγων του Οργανισμού και της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας και την επιστημονική εποπτεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων ήταν μεγάλη, με προσέλκυση διαφόρων ομάδων και δημιουργικές συζητήσεις. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα των φορέων για επανάληψη των σεμιναρίων και την προσεχή χρονιά.