Σοκάρει η Πασχαλίδου: Με έχουν απειλήσει με ομαδικό βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια

Ένα συγκλονιστικό βίντεο – έκκληση κατά του ρατσισμού, του σεξισμού και της ρητορικής μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών, ανέβασε στο facebook η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Η γνωστή δημοσιογράφος, μετανάστευσε στη Σουηδία μαζί με την οικογένειά της όταν ήταν 6 χρονών.

Δείτε τι λέει σε αυτό το δυνατό και συγκινητικό βίντεο.

«Γουρούνι με μαύρα μαλλιά. Αν δεν φύγεις από τη χώρα σε 24 ώρες θα σκοτώσουμε εσένα και την οικογένειά σου», είναι κάποιες από τις εκφράσεις που έχει ακούσει.

«Όταν αυτό το ανώνυμο γράμμα έφτασε στο σπίτι μου με το ταχυδρομείο, ήμουν 9 ετών.

Ήρθα στη Σουηδία στα έξι μου χρόνια.

Ο πατέρας μου ήταν Έλληνας μετανάστης. Μέναμε σε ένα μέρος όπου ζούσαν κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια χωρίς βιβλία ή εφημερίδες.

Η μητέρα μου πήρε το γράμμα και πήγε στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε, είπε: Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή η απειλή είναι ανώνυμη.

Είμαι ευγνώμων και προνομιούχος που δουλεύω ως δημοσιογράφος στη Σουηδία.

Από την πρώτη μου μέρα στη δουλειά, 20 χρόνια πριν, με έχουν αποκαλέσει πόρνη, τσούλα, αηδιαστική μετανάστρια.

Μου έχουν πει ότι θα μου κόψουν τη γλώσσα. Ότι θα μου κόψουν τα δάχτυλα. Ότι θα μου σπάσουν τα γόνατα.

Ότι θα έπρεπε να αυτοκτονήσω, αλλιώς θα με σκοτώσουν αυτοί.

Με έχουν απειλήσει με ομαδικό βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω το πρωί με λεκτική βία και κοιμάμαι με σεξιστικά, ρατσιστικά σχόλια στο κεφάλι μου.

Όταν πήγα στην αστυνομία μου είπαν: Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, η απειλή είναι ανώνυμη.

Δυστυχώς δεν είμαι η μόνη. Είμαι ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που φοβούνται για τη ζωή τους, νιώθουν απροστάτευτοι και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη.

Στις μέρες μας, εκτός από τους ανώνυμους, υπάρχει νέα απειλή από πολιτικούς και ΜΜΕ, που ομαλοποιούν και προβάλουν ως συνηθισμένο τον σεξισμό και τον ρατσισμό.

Οι λέξεις είναι όπλα. Αν συνεχίσετε να βομβαρδίζετε τους ανθρώπους με προειδοποιήσεις για τους «παράνομους», «κακούς», «απειλητικούς» μετανάστες, που εισβάλουν στην χώρα και τον πολιτισμό σας. Αν συνεχίσετε να τους δαιμονοποιείτε, τότε κάποια στιγμή κάποιος θα εκραγεί. Οι λέξεις θα γίνουν πράξη.

Η δημοκρατία είναι μια λέξη. Απαιτεί καθημερινή δράση από όλους μας. Το μίσος δεν είναι ελευθερία έκφρασης. Είναι έγκλημα.

Αν ο ελεύθερος λόγος είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να αναπνέει.

Ας αγωνιστούμε. Ας αγωνιστούμε για πλουραλισμό, για ενότητα στην πολυμορφία. Ας αγωνιστούμε για τη δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Δείτε το βίντεο:

FIGHT FOR DEMOCRACY

Vi gjorde en film. Om rasism, sexism och det s.k näthatet. Och om vikten av att våga stå upp och säga ifrån. #fight4democracy #fightfordemocracy #freespeech #wordsareweapons

Gepostet von Alexandra Pascalidou am Donnerstag, 9. März 2017