Πανευρωπαϊκός συναγερμός για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα

Αθήνα.- Συναγερμός έχει σημάνει πλέον σε όλη την Ευρώπη μετά την έκρηξη που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι όταν υπάλληλος άνοιξε φάκελο – βόμβα που εξερράγη στα χέρια της.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της γυναίκας αναφέρουν πως έχει υποστεί “μερικά εγκαύματα”, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έμοιζε με μεγάλο πυροτέχνημα. “Μοιάζει με πυροτέχνημα, δεν είναι ακριβώς βόμβα” είπε και πρόσθεσε πως από την έκρηξη που σημειώθηκε μόλις ανοίχθηκε το παγιδευμένο δέμα σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές. Την ώρα της έκρηξης στο γραφείο εκείνο βρίσκονταν τρεις άνθρωποι.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό. Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο, μια γυναίκα τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός στην αντιτρομοκρατική και κλιμάκια αναζητούν σε καταστήματα των ΕΛΤΑ αν έχει γίνει αποστολή και άλλων ύποπτων πακέτων σαν αυτό που έφτασε χθες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον ίδιο τον Σόιμπλε και αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βομβα ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ

Με ανάρτηση στο indymedia οι “Πυρήνες της Φωτιάς” αναλαμβάνουν την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Στο πλαίσιο του σχεδίου Νεμεσις 2, λένε, αναλαμβάνουν την αποστολή του πακέτου-βόμβα κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγές  ανέφεραν από την αρχή ότι ο τρόπος δράσης αλλά και η συνδεσμολογία, όπως την περιγράφουν οι γερμανικές αρχές, οδηγούν στη συγκεκριμένη ομάδα. Η ενέργεια κατά του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών θύμιζε στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τις αντίστοιχες ενέργειες με τρομο-δεματα κατά της Α. Μέρκελ, του Ν. Σαρκοζί και του Σ. Μπερλουσκόνι.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συνδεσμολογία, αλλά και η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε παρέπεμπε και στην ενέργεια κατά της εισαγγελέως Τσατάνη, γεγονός που οδηγούσε επίσης στο συμπέρασμα πως πίσω απ’ τη βόμβα κρύβονται οι “Πυρήνες”.