Ταχυδρομήθηκε από την Αθήνα και το τρομο-δέμα προς το ΔΝΤ

Αθήνα
Από την Ελλάδα ταχυδρομήθηκε και ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπως αποκάλυψε o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο κ. Τόσκας είπε επίσης ότι ως αποστολέας αναγραφόταν και σε αυτό το τρομο-πακέτο πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο φάκερλος έφερε διεύθυνση γραφείου που χρησιμοποιούσε ο κ. Κικίλιας στο παρελθόν.

Ο κ.Τόσκας πρόσθεσε πως ενημέρωσε σχετικά τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι στο παγιδευμένο δέμα που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εμφανιζόταν ως αποστολέας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

Για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ έχει αναλάβει ήδη την ευθύνη η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο τρομο-φάκελος προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο δεν εξερράγη. Αντίθετα, εκείνος προς το ΔΝΤ στο Παρίσι εξερράγη προκαλώντας τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου στα χέρια και στο πρόσωπο.

Όπως δήλωσε ο κ. Τόσκας, ο παγιδευμένος φάκελος προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας (περίπου 31 γραμμάρια).

Αντίστοιχη εκρηκτική ύλη ενδέχεται να περιέχει και το πακέτο που εστάλη στο Παρίσι.

«Προσπαθούμε να δούμε τι δεν πήγε καλά, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ελέγχου» δήλωσε o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι αν και η αστυνομία δεν διενεργεί τους ελέγχους στο αεροδρόμιο, είναι εν γένει υπεύθυνη για την ασφάλεια στη χώρα.

Την έντονη ανησυχία της για τον φάκελο με τα εκρηκτικά που, αφού πέρασε από τη διαδικασία ανίχνευσης και ελέγχου επικίνδυνων ουσιών, κατέληξε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, εξέφρασε η ΝΔ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης και εξονυχιστικής έρευνας για τα μέτρα ασφαλείας στην χώρα μας, καθώς και τη σημασία να αποδοθούν ευθύνες.

Newsroom ΔΟΛ