Η ΝΔ για τρομοδέματα: Η επιχείρηση στοχοποίησής μας θα αποτύχει παταγωδώς

Αθήνα.- «Η στοχοποίηση στελεχών της ΝΔ θα αποτύχει παταγωδώς» επισημαίνει η ΝΔ με αφορμή τα δέματα με τα εκρηκτικά που απεστάλησαν σε Σόιμπλε και ΔΝΤ αναγράφοντας ως αποστολείς τους κ.κ. Αδ. Γεωργιάδη και Βασ. Κικίλια.

Παράλληλα, η ΝΔ εντοπίζει το μείζον πρόβλημα ασφαλείας που προκύπτει από αυτές τις ενέργειες.

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας το «τρομοπακέτο» στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

«Επιβάλλεται, να αποδωθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη» σημειώνει η η αξιωματική αντιπολίτευση. Κάνοντας αναφορά στους δήθεν αποστολείς των τρομοδεμάτων, Αδωνι Γεωργιάδη και Βασίλη Κικίλια, η ΝΔ επισημαίνει: «Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δυο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε: Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες».

Νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταδικάσει έντονα το τρομοδέμα προς τον Β. Σόιμπλε για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη η τρομοκρατική Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Η καταδίκη κάθε τρομοκρατικής πράξης είναι για τη Νέα Δημοκρατία αυτονόητη και κατηγορηματική.  Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το πώς ένας φάκελος με εκρηκτικά πέρασε τις διαδικασίες ανίχνευσης και ελέγχου για να καταλήξει στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών» ανέφερε η ΝΔ και κατέληξε: «Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα εξονυχιστική έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα μας και να αποδοθούν ευθύνες».

Τόσκας και αρχηγός ΕΛΑΣ ενημερώνουν αύριο τον Κικίλια

Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής στις 8.00, ο Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με τρομοδέμα που έφερε ως εικονικό αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον κ. Κικίλια το απόγευμα, ευθύς μόλις ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι στα απομεινάρια της επιστολής που έσκασε στα χέρια διοικητικής υπαλλήλου, βοηθού του Πολ Τόμσεν, αναγράφονταν ως αποστολέας ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αδωνις: Τα παλιόπαιδα οι τρομοκράτες των «Πυρήνων της Φωτιάς»

«Αισθάνομαι φρίκη όταν σκέφτομαι ότι μια βόμβα μπήκε στο αεροπλάνο στο οποίο υπήρχαν επιβάτες» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Εδώ ξαφνικά η χώρα μας παρουσιάζει την εικόνα του απόλυτου χάους. Αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν στείλει 15 πακέτα και κάθε μέρα σκάει και από ένα τι θα πει η Ελλάδα ακριβώς σε όλους τους εταίρους της, σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλεί, σε όλους αυτούς που περιμένει να έρθουν ως τουρίστες στην Ελλάδα. Είναι πράγματι πάρα πάρα πολύ κακό αυτό που συμβαίνει και εύχομαι να μη έχει χάσει η κυβέρνηση τον έλεγχο».

Οσον αφορά τα ονόματα του Βασίλη Κικίλια και το δικό του που αναφερόταν στα τρομοδέματα ο  αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε πως πρόκειται περί προφανούς πολιτικής στόχευσης της Νέας Δημοκρατίας, συνολικά.

Παράλληλα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τους Πυρήνες της Φωτιάς «παλιόπαιδα τρομοκράτες».

«Είναι μία συνολική στοχοποίηση της Νέας Δημοκρατίας. Οπότε όπως και να λέγονται αυτά τα παλιόπαιδα οι τρομοκράτες, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν στοχοποιήσει συνολικά το κόμμα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. «Το ζήτημα είναι να βρούμε πώς έφυγαν τα πακέτα από την Ελλάδα. Κάποιοι ταξίδευαν σε ένα αεροπλάνο με βόμβες στις αποσκευές τους. Ας δούμε όμως πρώτα αν όντως έφυγαν τα πακέτα από την Ελλάδα».

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης «πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα δέματα ήθελαν να στοχοποιήσουν εμένα προσωπικά και τον Βασίλη Κικίλια». Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την «ανοχή που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ακροαριστερούς τρομοκράτες» λέγοντας πως «εάν οι τρομοκράτες ήταν ναζί και έστελναν τις προκηρύξεις τους στην εφημερίδα “Στόχο” θα είχε γίνει πόλεμος μέσα στη Βουλή και στη χώρα. Δεν είναι ο ανάλογος συναγερμός όσον αφορά την πλευρά της άκρας αριστεράς».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε για την επίθεση που δέχτηκε το βιβλιοπωλείο του πως «έχουμε δεχτεί 19 εμπρηστικές επιθέσεις. Ωστόσο αυτή διαφέρει. Οι υπόλοιπες 18 ήταν απλές επιθέσεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η χθεσινή ήταν μία τρομοκρατική επίθεση».