Νέα Δημοκρατία, Βουλγαράκης, Εφραίμ για το Βατοπέδι

Αθήνα.- Η Νέα Δημοκρατία, σχολίασε την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου με μια ολιγόλογη αλλά σκληρή ανακοίνωση.

«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν. Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ο Γιώργος Βουλγαράκης

Με ένα κείμενο στη σελίδα του στο Facebook, ο Γιώργος Βουλγαράκης επαναλαμβάνει πως «δεν υπήρξε ποτέ, κανένα σκάνδαλο» και θεωρεί πως «ήταν όλα εξ αρχής κατασκευασμένα». Θεωρεί πως «από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπήρξε κανένας άλλος πολιτικός που να κατηγορήθηκε τόσο χυδαία και τόσο άδικα, όσο εγώ» και κάνει λόγο για πρωτοφανή “περίπτωση τόσο στυγνής πολιτικής απαξίωσης μιας διαδρομής ετών, από αντιπάλους και “φίλους”», για κανιβαλισμό σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν τα όσα λέει για τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη που υπηρέτησε και ως υπουργός (επί κυβέρνησης Καραμανλή) και η οποία θεωρεί (επί ηγεσίας Σαμαρά) πως τον άφησε ακάλυπτο. Τη χαρακτηρίζει φοβική και ενοχική και την κατηγορεί πως «δε στήριξε ποτέ τους ανθρώπους της ακόμα και αν ήξερε την αλήθεια. Αντίθετα, δε δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμα και από τα σκαλοπάτια του κόμματος».

Ο Γιώργος Βουλγαράκης κλείνει την ανάρτησή του, ζητώντας συγγνώμη από τη σύζυγό του και τα παιδιά του «για όσα τράβηξαν όλα αυτά τα χρόνια, επειδή ο σύζυγος και πατέρας τους, ήταν ένας ενοχλητικά και ανεξέλεγκτα προβεβλημένος πολιτικός που έπρεπε να βγει απ’ τη μέση».

Ο Εφραίμ

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την άρση των δεσμεύσεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας το ακροατήριο ξέσπασε σε κλάματα και χειροκροτήματα ενώ φώναζαν “Άξιος” στον ηγούμενο Εφραίμ και Χριστός Ανέστη. Ακροατές άνοιξαν διάπλατα την πόρτα του δικαστηρίου για να περάσει ο ηγούμενος.

“Ευχαριστούμε τον Θεό και την Παναγία για την αισία έκβαση της υποθέσεως και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον Θεό” δήλωσε αμέσως μετά ο ηγούμενος Εφραίμ.