Κάμμενος: Αρχίζει καινούργια ημέρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις.  Για μια νέα μέρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της Άμυνας έκανε λόγο ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας. Νωρίτερα ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε οτι στην ατζέντα της συνάντησης θα ειναι τα εξοπλιστικά αλλα και η βάση της Σούδας.

O κ. Καμμένος δήλωσε οτι με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ θα συζητούσαν την επέκταση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών “όχι μόνο για έναν χρόνο, αλλά για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια”.

Συγκεκριμένα στο δέιπνο που παρέθεσε χθες το βράδυ στο Blair House ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους, ο ΥΕΘΑ δήλωσε οτι: “Η συνάντηση στο Πεντάγωνο είναι ιδιαίτερα τιμητική. Μετά την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, ο Αμερικανός υπουργός δέχεται την Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό από μόνο του είναι μια σημαντική είδηση.

Θα έχουμε αρκετό χρόνο για να συνομιλήσουμε για τις διμερείς μας σχέσεις, για τις σχέσεις μας στο ΝΑΤΟ, για την ευρύτερη περιοχή και την περαιτέρω συνεργασία. Είναι μια συνάντηση η οποία αναδεικνύει και τον ρόλο της Ελλάδας στην συμμαχία και την ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερα με την βάση της Σούδας. Μην ξεχνάμε ότι είναι η μόνη βάση που μπορεί να φιλοξενήσει ένα αεροπλανοφόρο από το Norfolk μέχρι τον Κόλπο.

Τα εξοπλιστικά είναι και αυτά στην ατζέντα. Περνάμε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, όμως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί την ετοιμότητα της, το αξιόπιστο των ενόπλων της δυνάμεων. Το ηθικό μας είναι αρκετά υψηλό από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε και τα μέσα εκείνα με τις δεδομένες δυνατότητες τις οποίες έχουμε και αυτό το έχουν αποδείξει οι ΗΠΑ και με τα δωρεάν ελικόπτερα τα Σινουκ αλλά και τα τελευταία 70 ελικόπτερα τα οποία παρέχει προς την Ελλάδα ως στρατιωτική βοήθεια και πιστεύω ότι με την επέκταση της στρατιωτικής βοήθειας πέραν του ενός έτους θα έχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.”

 

OnAlert.gr