Ετήσιο Τρισάγιο επί των τάφων των Βασιλέων Παύλου & Φρειδερίκης, στο Τατόϊ

Αθήνα.- Στα Ανάκτορα Τατοΐου ο Βασιλιάς, ο Διάδοχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Επειδή αποτελεί μέρος της προσφάτου Ελληνικής Ιστορίας, θα αναφέρουμε πώς την Τετάρτη 15η Μαρτίου, έγινε το ετήσιο Τρισάγιο επί των τάφων των Βασιλέων Παύλου & Φρειδερίκης, στο Τατόϊ, που τέλεσε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος Β΄, με την συμμετοχή των Σεβ.Μητροπολιτών Ιλίου κ.Αθηναγόρα, Σύρου, Τήνου κ.Δωροθεόυ Β΄ και Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.Νικολάου.

Το εικονιζόμενο αριστερά στεφάνι, με τις κίτρινες και κόκκινες κορδέλες, ήταν εκ μέρους των Βασιλέων της Ισπανίας. Ο νυν Βασιλεύς Φελίππε, είναι υιός της αδελφής του Βασιλέως Κωνσταντίνου Σοφίας και του Χουαν Κάρλος.

Εμφανέστατα καταβεβλημένος φαινόταν ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, ο οποίος χρησιμοποιεί απο αρκετό καιρό μπαστούνι για να υποβαστάζεται. Σε όλη την διάρκεια του μνημοσύνου, τον στήριζαν ο υιός του και η σύζυγός του.

Οι βασιλείς Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία συνοδευότουσαν απο τον πρεσβύτερο υιό τους πρίγκηπα Παύλο, την πριγκίπισσα Ειρήνη και την πριγκίπισσα Τατιάνα, ενώ συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο και συνεργάτες των αειμνήστων Βασιλέων.

 

πηγή:ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ