ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τα θαύματα του …ΣΥΡΙΖΑ!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Όλα τα θαύματα κρατούν τρις μέρες. Του Σκουρλέτη μία μόλις μέρα! Δε φτάνει δε που είπε ξείπε για τη ΔΕΗ, σαν να μην είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που διαπραγματεύεται με τους εταίρους την τύχη μας,  τα ρίξε και στα πολιτικά «βαποράκια» που θέλουν, λέει, να ξεπουλήσουν την εταιρεία! Όταν ρωτήθηκε ποιους εννοεί, κατονόμασε τη Νέα Δημοκρατία (!) για να τον διορθώσει λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε, δηλαδή πολιτικά «βαποράκια», αλλά …ιδιωτικά!

Ε, αν δεν ξέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι θέλει να πει ο κάθε κ. Σκουρλέτης μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα ξέρει; Διέρρευσε ο Τσίπρας ότι κανείς στο κόμμα δεν είναι πιο αριστερός από τον ίδιο, και “μαζεύτηκαν” και τα “μάζεψαν” άπαντες! Αμ το άλλο; Είδε ο άνθρωπος τα 300 ευρώ και δεν το πίστευε! Τα θαύματα του …ΣΥΡΙΖΑ!

Τέτοιος αχταρμάς, τέτοια νέα μέτρα, τέτοια επιδόματα! Μέχρι και βουλευτής πήρε τα Χριστούγεννα τα 300 ευρώ που προορίζονταν για τους χαμηλοσυνταξιούχους! Όχι, με 830 και 4μελή οικογένεια δεν τα πήρε! Τα δώσανε στο βουλευτή! Εξεπίτηδες το έκαναν; Μπα, μάλλον δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο! Τα θαύματα του ΣΥΡΙΖΑ!

Άντε με το καλό να μας μπούνε και τα νέα μέτρα να βγούμε να τα πανηγυρίσουμε στο Σύνταγμα! Εκεί που κάποτε μαζεύονταν οι «αγανακτισμένοι»! Ποιος να αγανακτήσει τώρα; Και γιατί; Επειδή ρίχνουν το αφορολόγητο στις 5.900 ευρώ; Κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει αφορολόγητο! Βγάζεις ένα ευρώ, πληρώνεις φόρο! Όπως το κάνουν με τους Ομογενείς! Πληρώνουν στην Ελλάδα φόρο από το πρώτο ευρώ εισόδημα!  Και μετά τους λένε να φέρουν και τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα να κάνουν επενδύσεις!!! Τα θαύματα του ΣΥΡΙΖΑ…

Ή μήπως επειδή μειώνουν κι άλλο τις συντάξεις; Σιγά, καλέ το πράγμα! 1% του …ΑΕΠ! Πόσο είναι το ΑΕΠ; Ε, είναι, να μην είναι; Αφού ούτε που θα το καταλάβουμε! Τα θαύματα του ΣΥΡΙΖΑ!

Πόσες μέρες είναι στην Νέα Υόρκη ο κ. Τριανταφυλλίδης; Καλά, τι ερώτηση είναι τώρα αυτή; Ο άνθρωπος το είπε: Λόγω λιτότητας κοπήκανε τα μονοήμερα ταξίδια. Τώρα, όπου πάμε, κάνουμε αρμένικη βίζιτα: μένουμε πέντε – έξη μέρες να κάνουμε επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όπως ο κ. Παππάς στη Ουάσιγκτον που έλαβε μέρος μέχρι και σε ομογενειακή «δεξαμενή σκέψης» και που φυσικά μίλησε όχι για τα νέα μέτρα, αλλά για την ανάκαμψη που έρχεται καβάλα στο …μουλάρι! Τα θαύματα του ΣΥΡΙΖΑ!

Ζήλεψε ο κ. Τριανταφυλλίδης, σου λέει καλά είδαμε παρέλαση, τι καθόμαστε, δεν πάμε να δούμε και κανένα σχολείο να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις; Και πήγε. Και συνάντησε από Γαλάτουλα μέχρι …γαλατά! Ναι, και τον Δημήτριο με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές, φιλοφρονήσεις και …πλακέτες! Τρεις κι ο κούκος μαζώχτηκαν στο Σταθάκειο και παράσταιναν τη λαοθάλασσα! Τα θαύματα του …ΣΥΡΙΖΑ!

Όχι, η ΚΥΑ για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας παραδέρνει ακόμα στους διαδρόμους των συναρμόδιων υπουργείων! Δεν βρήκε το δρόμο προς τον …στυλογράφο! Καθυστέρησε στο ραντεβού ή χάθηκε στα πάλι στα συρτάρια;  Τα θαύματα του ΣΥΡΙΖΑ, που λέγαμε…