Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Εξεταστική και στην Υγεία

Αθήνα.- τέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και στην Υγεία που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός. Η Εξεταστική αφορά την περίοδο 1997 – 2014.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για «πολιτική ανοχή και ασυλία που προσέφεραν τα κόμματα εξουσίας στο πελατειακό σύστημα». Η πρόταση της συμπολίτευσης αναμένεται να συζητηθεί άμεσα, πιθανότατα και την προσεχή Τρίτη.

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής στο χώρο της Υγείας, έχουν ταχθεί ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο για «πάρτι των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας» λέγοντας ότι πολλά στελέχη των κυβερνήσεων αυτών «δεν είχαν το μυαλό τους στη δουλειά αλλά στον πλουτισμό τους και τα σκάνδαλα».

«Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Να διερευνηθούν όλα φυσικά μέχρι σήμερα. Για να ξέρει ο ελληνικός λαός με απόλυτη διαφάνεια πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά του. Εκεί θα δούμε πολλά για την “πρώτη φορά Αριστερά”, είχε σχολιάσει αιχμηρά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε Εξεταστική για τα capital controls.