Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ πέτυχαν τις ευρύτερες νίκες

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-1

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Ολυμπιακό στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς. Τα γκολ σημείωσαν ο Βασιλείου στο 43ο λεπτό για τον Λεβαδειακό και ο Καρντόσο για τους ερυθρόλευκους στο 89ο λεπτό.\

Ειδικότερα,

Ο Λεβαδειακός έδωσε παράταση στη στέψη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή Ελλάδας, υποχρεώνοντας τους “ερυθρόλευκους” σε ισοπαλία 1-1 στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς. Πρώτη “γκέλα” για Λεμονή.  

Ο Βασιλείου άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό στο 43′, αλλά ο Καρντόσο έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 89′, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στους “ερυθρόλευκους”. Οι “πράσινοι” πήραν ένα σημαντικό βαθμό απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο βρέθηκαν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μετά τη νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα από την 28η στροφή, πράγμα που αναμένεται να γίνει την επόμενη αγωνιστική, με τον Τάκη Λεμονή να ξεκουράζει παίκτες ενόψει του πρώτου ημιτελικού στο Κύπελλο με την ΑΕΚ.

Ο αγώνας:

Ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι κι είχε τον έλεγχο του στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στο ξεκίνημα.

Μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν να βρίσκουν πατήματα οι Πειραιώτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είχαν καλή δημιουργία. Ο Τσόρι προσπάθησε δύο φορές να νικήσει από μακρία τον Ναμάσκο, δίχως αποτέλεσμα.

Ο Λεβαδειακός ανέβασε στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημίχρονου και κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μαρτίνς έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Νικολάου προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Ρέτσο και στρώθηκε στον Βασιλείου, ο οποίος έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τον Τάκη Λεμονή να ρίχνει στο παιχνίδι τους Καρντόσο, Καμπιάσο και Μαρίν.

Οι “ερυθρόλευκοι” πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, ενώ φώναξαν δικαίωςγια τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 81ο λεπτό, όταν ο Τριποτσέρης έδιωξε με το χέρι την κεφαλιά του Ρέτσου.

Τη λύση για τον Ολυμπιακό έδωσε τελικά ο Καρντόσο, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90′. Ο Παραγουανός επιθετιλός έφερει το παιχνίδι στα ίσια (1-1) με κοντινή προβολή, έπειτα από γύριγμα του Σεμπά.

Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ναμάσκο από κοντά, με την στέψη να παίρνει αναβολή για την επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Βούρος (65′ Μεντί), Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καραχάλιος, Νιας, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Σίλβα, Βασιλείου (85′ Λάτσι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (54′ Μαρίν), Ελιουνούσι (54′ Καμπιάσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ (46′ Καρντόσο)..

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα στην αναμέτρηση για την 28η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» πέτυχαν οι Ενρίκε (18΄) , Λέοβατς (27΄) και Σακχόφ (35΄).\

Αναλυτικότερα, Με διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και οι φάσεις μπροστά στις εστίες δεν άργησαν να έρθουν. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 6’ αλλά ο Τσίμιροτ με προβολή πρόλαβε τον Μπουμάλ πριν εκτελέσει μέσα από την περιοχή. Αυτή η φάση φάνηκε να «ξυπνάει» τους γηπεδούχους, που πήραν τα ηνία του αγώνα και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα των «πράσινων». Στο 9’ ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να βρει την μπάλα ούτε με το τακουνάκι που επιχείρησε αλλά ούτε και με προβολή σε μια φάση διαρκείας, ωστόσο εννιά λεπτά αργότερα ο Ενρίκε δεν μιμήθηκε τον συμπαίκτη του.

Μετά από βαθιά μπαλιά του Ουάρντα, ο Χουχούμης έκανε τραγικό λάθος και έστρωσε άθελά του την μπάλα στον Ενρίκε, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Στιλ, δίνοντας το προβάδισμα στον «δικέφαλο του βορρά». Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να… εξαφανίζονται μετά από αυτό από το γήπεδο και να γίνονται έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του «δικέφαλου του βορρά». Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, κυκλοφορούσε πολύ σωστά την μπάλα και όποτε ήθελε απειλούσε. Στο 27’ δε, διεύρυνε το προβάδισμά του. Ο Σάκχοφ εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο και έδωσε στον αμαρκάριστο Ουάρντα, που από τα δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο ολομόναχος Λέοβατς δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει!

Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε πλήρως το εκτεταμένο ροτέισον του Μαρίνου Ουζουνίδη και δεν έδειχνε καμία διάθεση να σταματήσει να σκοράρει! Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, οι γηπεδούχοι σκόραραν και τρίτη φορά. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ, βρίσκοντας τον ξεχασμένο από την άμυνα του Παναθηναϊκού, Μάτος ο οποίος γύρισε την μπάλα σωστά στον Σάκχοφ που ερχόταν σαν… τρέιλερ και σε κενή εστία έγραψε το 3-0. Στο 43’ ο «δικέφαλος του βορρά» λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά, αλλά ο Στιλ έσωσε την εστία του από τα σουτ των Μάτος και Πέλκα και δευτερόλεπτα πριν λήξη το ημίχρονο ο Μπουμάλ δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, κάνοντας κάκιστο σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (56′ Μαλεζάς), Λέοβατς (83′ Κίτσιου), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (71′ Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Ρέις (81′ Μολέδο), Ζέκα, Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος (64′ Εμποκού), Κλωναρίδης (55′ Μαρινάκης), Μόλινς.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

ΑΕΚ – Κέρκυρα 5-0

Τον θυμό της ΑΕΚ για την ατυχία του Βασίλη Λαμπρόπουλου… πλήρωσε η Κέρκυρα!

Παίζοντας και για τον τραυματία συμπαίκτη τους, οι «κιτρινόμαυροι» του αφιέρωσαν μια επιβλητική νίκη στο ΟΑΚΑ (5-0).

Με τον αρχοντικό Βάργκας να δημιουργεί (δυο ασίστ) και τους Μπακασέτα-Πέκχαρτ να πυροβολούν (από δυο γκολ ο καθένας) η «Ένωση» χόρτασε θέαμα τον κόσμο της.

«Φτιάχτηκε» ενόψει Καραϊσκάκη η ομάδα του Χιμένεθ, που κλειδώνει τα πλέι οφ (σ.σ. μετά την ισοπαλία της Ξάνθης χρειάζεται δυο πόντους σε δυο αγωνιστικές) και διατηρεί ελπίδες να μπει χωρίς βαθμολογικό μειονέκτημα στο μίνι πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (67’ Μπακάκης), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ (61’ Βινίσιους), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας, Πατίτο (72’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πέκχαρτ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ζαραδούκας, Σιόντης, Ιωάννου, Βενέτης, Νίκιτς (46’ Ανδρεόπουλος), Σπίνουλας, Ζορμπάς, Κόντος (46’ Γεωργίου), Γεωργακόπουλος (70′ Ντουαλά), Επστάιν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

\\

Αστέρας- Ξάνθη 0-0

Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη έμειναν στο μηδέν σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 28η αγωνιστική της Superleague.

Πολύ κακό από πλευράς θεάματος ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες έφτασαν ελάχιστες φορές στην αντίπαλη περιοχή, και ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους με μία κεφαλιά του Μάσα στο 22′ , που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη οι αλλαγές του Λουτσέσκου έκαναν την Ξάνθη πιο επιθετική και στο 67΄ οι Ακρίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν αλλά ο Αθανασιάδης με διπλή προσπάθεια απέκρουσε το σουτ του Βασιλάκη.

Στη συνέχεια και πάλι ο ρυθμός έπεσε και η μοναδική αξιόλογη φάση που έγινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ήταν ένα σουτ του Μάσα στο 85΄ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Διαιτητης: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Τσουκαλάς – Πιτσέλι

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Τσουκαλάς (76΄ Κυριακόπουλος), Ιγκλέσιας, Μάσα, Φαρίνια (67΄ Γκοντό), Ιωαννίδης (62΄ Χαμντανί), Μανιάς.

Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου):
Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λάζιτς (54΄ Πιτσέλι), Λισγάρας, Βασιλακάκης, Καμαρά (53΄ Ντε Λούκας), Λουσέρο, Σολτανί, Γιουνές.\

\
Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1
Ο Πλατανιάς πήρε βαθμό στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, τον οποίο υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 10΄ με τον Γιακουμάκη και οι «κυανέρυθροι», που ανέκτησαν την τρίτη θέση μετά την ήττα του Παναθηναϊκού, ισοφάρισαν με πέναλτι του Μπεν στο 65΄.

Οι Κρήτες, που μετά την αποψινή ισοπαλία έχασαν οριστικά το στόχο των πλέι οφ, αιφνιδίασαν τον Πανιώνιο στο 10ο λεπτό, όταν ο Ντεβέσα μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Γιακουμάκης με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη, στη μοναδική αξιόλογη στιγμή του πρώτου μισού.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μιλόγεβιτς κυριάρχησαν κι άρχισαν να βγάζουν αρκετές επισκέψεις στην περιοχή του Πλατανιά, για να κερδίσουν πέναλτι στο 64΄, σε χέρι του Καρυπίδη ύστερα από σουτ του Κόρμπου. Ο Μπεν στάθηκε ψύχραιμος απέναντι στον Κοκκαλά, τον έστειλε στην αντίθετη γωνία κι έδωσε το βαθμό στην ομάδα του.

Διαιτητής: Σπύρος Σελίμος

Κίτρινες:
Κόρμπος, Οικονόμου, Ρισβάνης – Μανούσος, Μπανανά, Βάντερσον

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Πλιάτσικας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (69΄ Σαββίδης), Ενγκόνγκ (56΄ Λάμπρου), Μασούντ (90΄+1 Ταπόκο), Μπεν.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος: Κοκκαλάς, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Κάργας, Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (75΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος (66΄ Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης, Γιορέντε.\

\
Παναιτωλικός – Βέροια 1-0
Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Βέροιας σε αναμέτρηση για την 28η αγωνιστική της Super League.Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ρόσα στο 16΄. Με αυτή την ήττα η Βέροια υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Football League.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα με τον Ρόσα στο 3΄και στο 8΄ να απειλεί με σουτ την εστία των φιλοξενούμενων. Τελικά το τρίτο σουτ του Ρόσα ήταν και το «φαρμακερό» ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Αγρινίου στο 16΄.

Στο 27΄ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Λόπες αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μετά το τέρμα ο ρυθμός έπεσε και οι μόνες καλές ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα ήταν κάποια σουτ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια ανέβασε την απόδοση και έχασε δύο απανωτές ευκαιρίες με τον Καπετάνο στο 63΄και 64΄ να φέρει το ματς στα ίσα. Η Βέροια συνέχιζε να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης μέχρι την λήξη αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Διαιτητής:
Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Ρέι, Ρότσα – Στόιτσεφ,

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Μύγας, Ρόσα, Μπράβο, Παπάζογλου (71΄ Κουτρουμάνος), Ρόσα, Ρέι (61΄ Μουνιός), Λόπες, Μαρκόφσκι (69΄ Παπαδόπουλος).

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς):
Καντιμοίρης, Καλί, Αντονιάν, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Σουλέ (53′ Λινάρδος ), Τομάς, Κάλβο (78΄ Παπαδόπουλος), Σαρπόνγκ, Καπετάνος, Στόιτσεφ (67΄ Μίλιεβιτς).\

\
Ηρακλής-Γιάννενα 2-0
Νίκη που μπορεί να ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία σημείωσε ο Ηρακλής στα Γιάννενα, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με καταπληκτικό γκολ του Μπαστακού στο 11ο λεπτό, ο Δώνης διπλασίασε στο 47΄ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βιντάλ στο 83΄.\
\