“13” του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν στην ΚΕ επιφυλάξεις για τα νέα μέτρα

Αθήνα.- Ο Νίκος Φίλης και 12 ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους πρώην υπουργοί, κατέθεσαν Σχέδιο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τα μέτρα που πάρθηκαν στην Μάλτα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση των δεκατριών αναφορικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα για τα οποία όπως σημειώνουν στο κείμενό τους «»στο βαθμό που η εφαρμογή τους (σ.σ αντιμέτρων) παραμένει ασαφής δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν τις απώλειες για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και δεν αποτρέπουν τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα».

Οι ¨σκεπτικιστές” ζήτησαν το κείμενό τους να συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της ΚΕ, αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε τα δύο κείμενα να πάνε χωριστά στις κομματικές οργανώσεις. Κατά άλλες πληροφορίες, όμως, τα 13 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία και υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο δεν θέλησαν να τεθεί σε ψηφοφορία η θέση τους καθώς θεωρούν πως η τοποθέτησή τους δεν έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα, αλλά ζήτησαν να κατατεθεί στα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης.

Υπερψηφίστηκε

Υπερψηφίστηκε από τη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η κατ’ αρχήν συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο Eurogroup της Μάλτας.

Ωστόσο 11 μελή της Κεντρικής Επιτροπή ψήφισαν κατά και 12 λευκό, ως συνέχεια του κειμένου, που τελικά δεν έθεσαν προς ψηφοφορία, ωστόσο κατέθεσαν στην Επιτροπή μελή που προερχονται από την ομάδα των 53 μαζί με τον Νικο Φιλη .