Σύζυγος Ελληνοαμερικανίδας απελάθηκε στο Μεξικό από τον Τραμπ

ΙΝΤΙΑΝΑ. Ο Μεξικανός σύζυγος Ελληνίδας μετανάστριας στις ΗΠΑ απελάθηκε από τη χώρα και αναγκάστηκε να γυρίσει μετά από δεκαετίες στο Μεξικό.

Ο Ρομπέρτο Μπέρισταϊν, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια ζούσε στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, απελάθηκε στα μέσα της εβδομάδας και επέστρεψε τη γενέτειρα χώρα του, το Μεξικό. Ο Μεξικανός απελάθηκε καθώς δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα πέφτοντας έτσι θύμα της αυστηρής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως η γυναίκα του, η οποία ονομάζεται Ελένη, είναι μετανάστρια από την Ελλάδα και υποστηρίκτρια του κ. Τραμπ, καθώς ψήφισε υπέρ του στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου, παρά την οξεία προεκλογική του καμπάνια στο μεταναστευτικό ζήτημα, αναφέρει η “Wall Street Journal”.

H κ. Ελένη είναι πολιτογραφημένη Αμερικανίδα και εργαζόταν ως σερβιτόρα όταν γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, όλα γεννημένα στις ΗΠΑ και ηλικίας, 15, 14 και 8 χρόνων.

Υποστηρίκτρια των Ρεπουμπλικανών, η Ελληνίδα δήλωσε πως στήριζε τη θέση του κ. Τραμπ για την απέλαση όσων μεταναστών έχουν προβεί σε εγκληματικές πράξεις, αλλά πως ποτέ δεν φανταζόταν πως ο σύζυγός της, ο οποίος δεν έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, θα έπεφτε θύμα των ίδιων της των πεποιθήσεων και της εφαρμογής τους από τον 45ο Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Μπέρισταϊν διατηρούσε εστιατόριο στο Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα και οι αρχές γνώριζαν από το 2000 πως ζούσε στις ΗΠΑ παράνομα.

“Την Τρίτη το βράδυ, ξαφνικά οι μεταναστευτικές αρχές μου είπαν πως ήταν καιρός να φύγω. Μου είπαν να μαζέψω τα πράγματά μου, με έβαλαν στο πίσω μέρος ενός βαν και με πήγαν στα σύνορα”, δήλωσε μέσω τον δικηγόρων του ο 43χρονος.

Η απαγόρευση εισόδου του στις ΗΠΑ ισχύει για 10 ολόκληρα χρόνια, παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων και της οικογένειάς τους να αποτρέψουν την απέλαση.

 

Πηγή: ekirikas.com

Φωτογραφία αρχείου/Google