Δημοσκόπηση: Προς αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία – Τεράστια η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα.- Διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε μια ακόμα δημοσκόπηση, αποτέλεσμα που αν επιβεβαιωθεί όταν στηθούν οι κάλπες, θα φέρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολύ κοντά στην αυτοδυναμία.

Στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ και στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33% έναντι μόλις 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται να παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ καταγράφει 7% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5% και ακολουθούν Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων και Πλεύση Ελευθερίας με 2% και Λαϊκή Ενότητα με 1%. “Άλλο κόμμα” απαντά το 6,5% των ερωτηθέντων ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 15%.

Οι ερωτηθέντες στηρίζουν την πρόταση του… Βασίλη Λεβέντη σε ποσοστό 38%, ενώ 30% θέλει πρόωρες εκλογές και μόλις 19% εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στην αποτίμηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί οι ερωτηθέντες θεωρούν πως “Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πρωτίστως να παραμείνει στην εξουσία παρά να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της” σε ποσοστό 59,5%, “Προσπάθησε να υλοποιήσει πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε, αλλά απέτυχε” σε ποσοστό 33%, ενώ μόλις 3,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πως “Υλοποίησε πολλά από όσα είχε εξαγγείλει.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ