Επί τρεις ώρες όμηροι στα χέρια ληστών υπάλληλοι και πελάτες τράπεζας Πειραιώς

Πειραιάς.– Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι, όταν φορώντας κουκούλες και μάσκες σιλικόνης, τέσσερις ληστές εισέβαλλαν σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριακού 27-31, στην Καλλίπολη του Πειραιά. Προτάσσοντας τα όπλα τους, ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα και έδρασαν ανενόχλητοι για σχεδόν τρεις ώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις από τους δράστες κατέβηκαν στον ημιυπόγειο χώρο του κτιρίου –εκεί όπου βρίσκονται οι θυρίδες- και με τη χρήση φιαλών οξυγόνου τις άνοιξαν, αποσπώντας μετρητά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Το μπουτόν του συναγερμού πατήθηκε από υπάλληλο της τράπεζας στις 16:49, κάτι που σημαίνει ότι οι τέσσερις ληστές είχαν σχεδόν τρεις ώρες προκειμένου να «σηκώσουν» ότι ήθελαν από το υποκατάστημα της Πειραιώς.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τρόπος δράσης θυμίζει έντονα τη ληστεία που είχε γίνει στις 9 Αυγούστου 2016 επίσης σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς –επί της λεωφόρου Κηφισίας- στους Αμπελόκηπους, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τότε οι δράστες είχαν κρατήσει για περίπου δύο ώρες ομήρους οχτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες, φεύγοντας πιο πλούσιοι κατά 60.000 ευρώ μετρητά και με το περιεχόμενο των 21 θυρίδων που μπόρεσαν να ανοίξουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους, ενώ επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο των Εγκληματολογικών για τη συλλογή τυχόν δακτυλικών αποτυπωμάτων ή υλικού DNA. Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκονται και οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και παρακείμενων καταστημάτων.