ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Με “τεσσάρα” στον τελικό του Κυπέλλου ο Δικέφαλος! “Πράσινη” οργή

Την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε του Παναθηναϊκού με 4-0 στην “καυτή” Τούμπα, ανατρέποντας το 2-0 της Λεωφόρου. Αντίπαλος των “ασπρόμαυρων” στον τελικό θα είναι η ΑΕΚ, η οποία έστειλε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό.

Σε θρίαμβο του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε η ρεβάνς του ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο “Δικέφαλος” επικράτησε μέσα σε αποθέωση των “πράσινων” με 4-0 (14΄ Πέλκας, 48΄ Μάτος, 73΄ Σάκχοφ, 83΄ Πρίγιοβιτς) στη “φλεγόμενη” Τούμπα, υπερκάλυψε το 0-2 του πρώτου παιχνιδιού κι έδωσε ραντεβού με την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου στον μεγάλο τελικό.

Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν στην τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ τιμώρησε με κυνικό τρόπο την αστοχία του και τον άφησε εκτός τελικού. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, αλλάζοντας την εικόνα του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν γρήγορα το 2-0, ενώ η όποια ελπίδα του Παναθηναϊκού για πρόκριση τελείωσε στο 72′, όταν οι “πράσινοι” έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χουλτ. Στα τελευταία 20 λεπτά, το “τριφύλλι” κατέρρευσε, δέχθηκε ακόμα δύο γκολ με παίκτη λιγότερο κι υποτάχθηκε άνευ όρων στους Θεσσαλονικείς.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, πάντως, είναι εξοργισμένοι με τη διαιτησία του αγώνα. Κάνουν λόγο για σφαγή, διαμαρτυρόμενοι για πέναλτι που δεν δόθηκαν στο “τριφύλλι”, αλλά και για την καθοριστική κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Χουλτ.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αιφνιδιάζοντας τους  “ασπρόμαυρους”. Έφτασε κοντά στο γκολ στο 4′, όταν από λάθος του Κρέσπο, που πιέστηκε, ο Κλωναρίδης βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, ο Βαρέλα έτρεξε και τον μάρκαρε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ανετράπη αλλά ο Κύζας έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 5′, ο Βιγιαφάνες σούταρε δυνατά, αλλά ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σταμάτησε και σουτ του Κουρμπέλη.

Μετά το αρχικό μούδιασμα, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς βγήκε μπροστά κι άρχισε να γίνεται απειλητική για την εστία του Βλαχοδήμου. Στο 14′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Πέλκα στην γωνία της εστίας του Βλαχοδήμου και πάνω από το τείχος των παικτών του Παναθηναϊκού.

Το γκολ του ΠΑΟΚ δεν έδωσε φτερά στα πόδια των “ασπρόμαυρων”, αλλά σ’αυτά των “πράσινων”. Στο 25′ ο Εμποκού εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 26′ το παιχνίδι διακόπηκε για τρία λεπτά, μιας και οι φίλοι του ΠΑΟΚ έριξαν κροτίδα την ώρα που ο Βιγιαφάνες εκτελούσε κόρνερ. Στο 29′ ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να φανεί απειλητικός. Ο Δικέφαλος έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Κάμπος, αλλά ο δεύτερος πλάσαρε αρκετά άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο 34′ ο ΠΑΟΚ απέφυγε ένα απίθανο αυτογκόλ, με τον Γλύκο να γλιτώνει τους γηπεδούχους, όταν από λάθος του Βαρέλα, ο Κλωναρίδης στην αντεπίθεση έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα ακούμπησε στο σώμα του Βαρέλα, άλλαξε κατεύθυνση και πήρε πορεία προς τα δίχτυα του ΠΑΟΚ, με τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα να απομακρύνει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή με σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ.

Η τελευταία μεγαλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό, με τον Κλωναρίδη να βγαίνει απέναντι από τον Γλύκο και να πλασάρει άουτ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Βλάνταν Ίβιτς πέρασε στη θέση του Ουάρντα τον Μπίσεσβαρ, με τον άσο του ΠΑΟΚ να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο δεύτερο γκολ με το δοκάρι του Πέλκα στο 48′ με απευθείας φάουλ και τελικά το πέτυχαν στο 49′, με τον Μάτος να κάνει το 2-0 με ωραία κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Στο 57′ ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε ένα σουτ του Λέοβατς, ενώ στο 69′, από φάουλ του Πέλκα, ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε στην εστία του Παναθηναϊκού, αλλά ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Μάτος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά αστόχησε εξ’ επαφής.

Στο 72′ οι ισορροπίες άλλαξαν, με τον Χουλτ να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μάτος και να αποβάλλεται, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο ΠΑΟΚ εκμετελλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και στο 73′ έκανε το 3-0 με πλασέ του Σάκχοφ μέσα από την περιοχή.

Στο 80′ ο Μπεργκ είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-1, αλλά η κεφαλιά του πέρασε διπλά από το δεξί δοκάρι του Γλύκου, ενώ στο 82′ ο Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσε από κοντά να κάνει το 4-0.

Τελικά, το τέταρτο γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 84′, με τον Πρίγιοβιτς να πλασάρει σε κενή εστία, έπειτα από ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε καθόλου την εστία του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να φτάνει δίχως άγχος στη νίκη και στην πρόκριση στον τελικό

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήκος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ρέις, Βιγιαφάνιες (88′ Χατζηγιοβάννης), Εμποκού (66′ Μολίνς), Κλωναρίδης (77′ Λουντ), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοβ (79′ Κάνιας), Ουάρντα (46′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Κάμπος (59′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

 

πηγή:NewsIt.gr