ΓΝΩΜΗ: Ο κ. Κουίκ, η Ομογένεια, τα Κόμματα και ο κ. Σαββίδης

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ναι, ξέρω. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στην Αίγυπτο. Ψάχνει επενδυτές. Υποθέτω. Αυτό, όμως, δεν τον εμποδίζει να αναπέμψει, εάν ήθελε,  αφορισμό κατά του ομογενή επενδυτή Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, παρά τις «αγαθές» σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ και εν γένει το ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παράκουσε τις νουθεσίες που αδιάκοπα και από κάθε σημείο του πλανήτη όπου ακούραστα επισκέπτεται, αν και ολίγων μόλις μηνών υπουργός, επαλαμβάνει ο κ. Κουίκ ότι, δηλαδή, «η ομογένεια δεν πρέπει να μιλάει κομματικά παρά μόνον πατριωτικά»!

«Ως Υφυπουργός Εξωτερικών, από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ότι θα μιλάω με τους Ομογενείς οι οποίοι θα εκφράζουν τον υπέροχο και δυναμικό Ελληνισμό της Διασποράς, και δεν θα μιλούν ως εκπρόσωποι κομμάτων. Θα μιλάμε για την Ελλάδα στη σκέψη τους και όχι με τα κόμματα στη σκέψη τους». (6 Νοεμβρίου 2016) Λόγια του κ. Υφυπουργού και όχι του …κάρου!

Άλλο:

«Στις δεύτερες πατρίδες τους θα μιλάω με πατριώτισσες και πατριώτες Ελληνίδες και Έλληνες, μακριά από κόμματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόμμα είναι ένα και λέγεται Ελλάδα. Λέγεται Πατρίδα». (06.11.2016 Τάμπα). Πάλι ο κ. Κουίκ απευθύνει “παραγγελιά” στους ομογενείς.

Άλλο:

«Δεν δέχομαι να μιλώ με ομογενείς, που όταν μιλάμε, στο μυαλό τους μέσα έχουν κόμματα. Για ‘μένα, το κόμμα είναι ένα και λέγεται ‘Ελλάδα’. Και η σημαία του κόμματος είναι μία, η γαλανόλευκη με τον Σταυρό επάνω στο κοντάρι». (8 Ιανουαρίου 2017). Δήλωση -με ιερή φλόγα- του κ. Κουίκ ως Υφυπουργού για τον Απόδημο Ελληνισμό…

Ο Ελληνας Υφυπουργός εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμησή του για την AHEPA, γιατί «δεν μπερδεύεται με τα πολιτικά» ( Τάμπα 8 Ιανουαρίου 2017).

Εμείς δεν αντιλέγουμε. Αντίθετα, συγχαίρουμε τον κ. Υφυπουργό για τις απόψεις του αυτές. Τις οποίες πιστεύουμε ότι και τις εννοεί.

Κύριε Υφυπουργέ, ισχύουν πράγματι όλες αυτές οι νουθεσίες σας προς τους ομογενείς; Εάν ναι, γιατί δεν αποδοκιμάζετε την συνέντευξη Σαββίδη με την προσωπική επίθεση σε αρχηγό κόμματος; Εάν έλεγε τα ίδια για τον κ. Τσίπρα, θα τα επιδοκιμάζατε με την ειδήμονα σιωπή σας, όπως, άλλωστε, έκανε χθες και το Μαξίμου απαντώντας «ουδέν σχόλιο» στις φανατικά κομματικοποιημένες δηλώσεις του ομογενή επενδυτή, τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω και απαλλάξατε από χρέη της καπνο-βιομηχανίας που αγόρασε, ύψους 38 εκ. Ευρώ, με φωτογραφική τροπολογία; Δεν έχετε ακούσει ότι το Σύνταγμα απαγορεύει φωτογραφικές τροπολογίες, όπως ομολόγησε μέσα στη Βουλή και ο αρχηγός σας;

Τώρα θα πείτε γιατί ζητάω από εσάς να βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Μα γιατί τόσο συχνά, τόσο πολλοί λέτε το σλόγκαν: Μην περιμένεις να αλλάξουν οι άλλοι, άλλαξε πρώτος εσύ!

Ε, κύριε Υφυπουργέ, όποιος έχει το κουράγιο να λέει γενικά και αόριστα ότι η ομογένεια κομματίζεται, να έχει και το πολιτικό θάρρος να το λέει και κατά πρόσωπο, αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος,  όταν συγκεκριμένος ομογενής  συμβαίνει να παραφέρεται, παραβιάζοντας τα πιστεύω σας που θέλετε να ενστερνισθεί η Ομογένεια, ασχέτως του σε ποια παράταξη αυτός ευκαιριακά προσκολλάται…

Δεν νομίζετε;

Αλλά, τι φταίτε εσείς;