Μπάχαλο! Στον αέρα ο τελικός Κυπέλλου – Πήραν πίσω την απόφαση για αναβολή

Αθήνα.- Αν αυτό δεν είναι θέατρο του παραλόγου, τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Τα μεσάνυχτα αποφασίστηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ αύριο Σάββατο 6 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο να μη γίνει, στις 04:00 τα ξημερώματα η Πολιτεία πήρε πίσω την απόφασή της και πέταξε το… μπαλάκι στην ΕΠΟ!

Τι είχες Γιάννη, τί είχα πάντα; Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες ενός τέτοιου παραλογισμού. Σχεδόν 24 ώρες πριν από τη σέντρα του τελικού και ενώ ήδη η αποστολή του ΠΑΟΚ έχει φτάσει στο Πήλιο, όλα είναι στον αέρα και κανείς δεν ξέρει αν το παιχνίδι θα γίνει. Η απόφαση, θα παρθεί εντός της ημέρας.

Η απόφαση για την αναβολή

Ήταν περίπου μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή όταν έγινε γνωστό πως με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη ο τελικός αναβάλλεται. Είχε προηγηθεί σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ για μια σειρά θεμάτων. Ένα από αυτά, η αρίθμηση των εισιτηρίων του τελικού, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί.

Το γεγονός πως, όπως λέγεται, τα εισιτήρια δεν είναι αριθμημένα (!) εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των θεατών, αφού ο καθένας θα μπορούσε να καθίσει όπου ήθελε, οδήγησε τον Γιώργο Βασιλειάδη στην απόφαση για την αναβολή του τελικού.

Όλα αυτά ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν υπήρχαν εσωτερικές κάμερες, ίντερνετ για τους εκπροσώπους του Τύπου και τουαλέτες σε συγκεκριμένο κομμάτι του Σταδίου.

Απ’ την μεριά τους, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήθελαν εξ αρχής να διεξαχθεί το παιχνίδι στην προγραμματισμένη ημέρα και άσκησαν πιέσεις προς τον Γιώργο Βασιλειάδη (μεταμεσονύχτιες διαβουλεύσεις). Μάλιστα, υπήρξε και η σκέψη μιας “πατέντας” με αυτοκόλλητα που θα τοποθετηθούν στα εισιτήρια με τον αριθμό της θέσης τους.

Πήραν πίσω την αναβολή

Ήταν λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα όταν τελικά βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η οποία ανέφερε πως… κανείς δεν ξέρει αν το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο και πως γι’ αυτό θα πρέπει να αποφασίσει η ΕΠΟ! Έγινε επίσης γνωστό πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το πρωί της Παρασκευής (05.05.2017).

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ

Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου
.

Στην ΕΠΟ, καλά;

άντως, από την πλευρά της η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της αρίθμησης των καθισμάτων, αναφέροντας πως θα διευθετηθεί εντός της ημέρας, ενώ κάνει λόγο για “τελικό που θα γράψει ιστορία”.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

πηγή:newsIt.gr