Πολιτικές αναταράξεις φέρνει το ζήτημα των συμβασιούχων

Αθήνα.- Πολιτικές αναταράξεις φέρνει το ζήτημα των συμβασιούχων, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε  αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Μάλιστα, ήδη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος συνεχώς εδώ και καιρό εξαπολύει πυρά κατά του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, έσπευσε ήδη να ζητήσει από τον πρωθυπουργό την «καρατόμησή» του.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επιτίθεται και κατά του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής  υπουργός  Εσωτερικών, αρμόδιος για τη διοικητική ανασυγκρότηση, εγκαλώντας τον για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος των συμβασιούχων. Ο κ. Πατούλης κατηγορεί την κεντρική εξουσία για αδέξιους χειρισμούς.

«Την προχειρότητα και τον νομικά έωλο χειρισμό η ΚΕΔΕ τον επισήμανε από την πρώτη στιγμή, από το τέλος του 2016. Όμως αντί να μας ακούσουν, οι κ.κ. Βερναρδάκης και Σκουρλέτης μας επιτέθηκαν, απειλώντας ακόμη και με πειθαρχικές διώξεις τους Δημάρχους που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την κυβερνητική εντολή», αναφέρει.

Και συμπληρώνει: «Στις αντιδράσεις των Δημάρχων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ‘απάντησε’ με εγκύκλιο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, με την οποία υπογράμμιζε πως η παράταση των εν λόγω συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι υποχρεωτική».

Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι πλέον, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο υπουργός Εσωτερικών οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, καθώς όπως σημειώνει είναι διπλά έκθετος, και γιατί οι εργαζόμενοι είναι πλέον στον «αέρα», και γιατί πολλοί Δήμοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αναγκαίο προσωπικό σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της καθαριότητας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «ζητούμε από τον κ. πρωθυπουργό να αλλάξει τον κ. Σκουρλέτη και να ορίσει στη θέση του ένα πρόσωπο που θα είναι ικανό να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση. Ένα πρόσωπο που θα είναι διατεθειμένο να κάνει διάλογο και θα μπορεί να δώσει λύσεις. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλο χαμένο χρόνο».