ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μακρ…άν νυχτωμένος!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Σιγά που περιμέναμε την γερμανική Βουλή για να μάθουμε ότι υπογράψαμε και 4ο Μνημόνιο!..

Αν δεν είχαν υπογράψει 4ο Μνημόνιο γιατί θα τρέχανε; Τώρα τι μνημόνιο είναι τούτο με υποχρεώσεις  μόνον και no λαβείν… Αυτοί που το υπέγραψαν ξέρουν…

Να μου το θυμηθείτε: για να μείνουν έστω και ένα μήνα περισσότερο στο γκουβέρνο με το απολυτήριο του Δημοτικού θα στέλνουν τα παιδιά κατευθείαν στο Πανεπιστήμιο!

Πως τα λέει ο Αλέξης και χαμογελάει!  Σκέψου να έρθει, λέει, σε κηδεία να σε συλλυπηθεί! Χειρότερος κι απ’ τον Σημίτη! Θα γελάνε και τα μουστάκια που δεν έχει!

Τώρα, λέει, τρέχουμε! Τώρα;;; Γιατί τόσα χρόνια τι κάνουμε;;; Καθόμαστε; Φωτιά στα παντζάκια μας μάς έβαλαν κι ακόμα το παίζουν δήθεν αδιάφοροι! Λες και τους έφερες από άλλο πλανήτη κάποιου άλλου ηλιακού συστήματος! Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν!

Ντίπ…

Εμ, αν καταλάβαιναν θα ήταν καλά…

Ο άλλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής για τους Απόδημους που τους βάφτισαν «διασπορά» (sic) ψάχνει να βρει γιατί τσακώνονται ο Μητσοτάκης με το Σαββίδη! Δεν κοιτάει να μάθει τι θα απογίνει με το Σχολείο του Μονάχου! Ούτε βλέπει που από τα 17 σημεία που σταχυολόγησε ως έργο της Επιτροπής για τους απόδημους, έχουν πάθει ακινησία και τα 17!

Ετοιμάζονται, τώρα,  οι ΣΥΡΙΑΝΕΛ ή η σύγχρονη «Αριστερά της δεξιάς» με τα δυο χέρια να ψηφίσουν τα νέα μέτρα! Το 4ο Μνημόνιο! Το …σκισμένο! Και ‘μεις τα δύο μας χέρια απλώνουμε, αλλά για άλλο λόγο!..

Και φτιάχνουν και σενάρια 6ετίας… Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν σκαρώνουν σενάρια …επταετίας! Έτσι έλεγε κι ο Παπαδόπουλος, ήλθε για να μας σώσει… Και μας έβαλε στο «γύψο».

Λοιπόν, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Να τα ψηφίσουν μόνοι τους! Τα μέτρα και τα αντίμετρα… Ποια αντίμετρα; Αυτά που θα αποφασίσουν οι δανειστές εάν, πότε και πόσα θα δώσουν; Ε, ρε δούλεμα που πέφτει…

Να τα ψηφίσουν μόνοι τους και να τους φωτογραφίζουμε έναν-έναν την ώρα που θα λέει «ναι».  Μην τους ξεχάσουμε!

Παίρνει πόζα, ο δικός σου, κοιτάζει κατά το συνήθειο του λοξά ψηλά το ταβάνι με βλέμμα χαμένο στο άπειρο διάστημα, και αποφαίνεται: θα πάρουμε, το χρέος! Είμαστε, λέει, «πιο κοντά από ποτέ»!!! Πόσο κοντά; Θα δείξει. Μάλλον μας …ακουμπάει! Γιατί εμείς να το ακουμπήσουμε, αδύνατον!

Και καλά. Θα ψηφίσουνε οι Συριζαενελαίοι τα νέα ΜΕΤΡΑ. Θα υπογράψουν και το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Θα εισπράξουμε και τη δόση (αφού γι αυτήν γίνονται όλα! Ούτε εθισμένοι!!!) Και μετά; Λένε: Μέτρα δεν θα ισχύσουν αν δεν μας δώσετε λύση στο χρέος. Ωραία! Ας πούμε ότι κι αυτοί λένε:  Φέρτε πίσω τη δόση που σας δώσαμε. ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Ποσώς!

Όποτε κρατάμε τη δόση, φεσωνόμαστε τα μέτρα και μένουμε με τα αντίμετρα στο χέρι, αφού αυτά πρέπει να τα αποφασίσουν οι δανειστές!!! Αυτό θα πει «Ισορροπημένη συμφωνία»!

Α, ναι. Και μετά το 2018 τι κάνουμε; Δανειακή υποστήριξη από ΕΕ, άλλη δεν έχουμε! Μας διευθετήσουν δεν μας διευθετήσουν το χρέος, να πληρώσουμε τα τρέχοντα δεν θα φτάνουν! Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε τον Προκρούστη! Θα κόβουμε για να δίνουμε!

Και περιμένει μετά ο Μακρόν να τον σώσει ο Τσίπρας! Μακρ…άν νυχτωμένος!