Νέα χρηματοδότηση του Ελληνικού Μουσείου Από την πολιτειακή κυβέρνηση

Από αριστερά, Ρος Αλατσάς (βοηθός chairperson), Στιβ Δημόπουλος (βουλευτής Όκλι), Φίλιπ Δαλιδάκης (γερουσιαστής και υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Εμπορίου), Τζένη Μικάκου (υπουργός Οικογενειακών Θεμάτων και Υποθέσεων Νεολαίας), Ντάνιελ Άντριους (πολιτειακός πρωθυπουργός), Ρόμπιν Σκοτ (υπουργός Οικονομικών και Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων), Τζον Τατούλης (διευθυντής Ελληνικού Μουσείου) και Νικ Στάικος (βουλευτής Μπέντλι)

Το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους οκτώ ελληνικούς παροικιακούς φορείς που θα χρηματοδοτηθούν (με $800.000 όλοι μαζί) από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τη βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής του κτιρίου του Μουσείου και την κατασκευή νέων. Η χρηματοδότηση αποτελεί, επίσης, ένα βήμα προς την κατεύθυνση του ανοίγματος του Μουσείου στην ευρεία κοινωνία.

Ο διευθυντής του Ελληνικού Μουσείου κ. Τζον Τατούλης, ανακοίνωσε ότι η εν λόγω χρηματοδότηση θα διατεθεί για την βελτίωση και επέκταση της πρόσβασης στο κτίριο του Μουσείου των ατόμων τρίτης ηλικίας και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ότι η πολιτειακή κυβέρνηση παρέχει αυτά τα χρήματα τα οποία θα μας χρησιμεύσουν στη δημιουργία και προώθηση νέων προγραμμάτων, εκθέσεων και άλλων υπηρεσιών προς την ευρύτερη κοινωνία. Ενώ είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί για το γεγονός ότι στεγαζόμαστε σε ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της Μελβούρνης το κατοχυρωμένο ως Μνημείο Εθνική Κληρονομιάς Νομισματοκοπείο (Royal Mint), εντούτοις κατανοούμε ότι το κτίριο χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις ώστε να εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται ως μουσείο».

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της χρηματοδότησης έγινε σε ειδική εκδήλωση στο πολιτειακό Κοινοβούλιο.