Δένδιας: Δεν μένει ομάδα πληθυσμού στην Ελλάδα που να μην «εκτελείται» εν ψυχρώ από αυτό το νέο μνημόνιο

Αθήνα.- Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στο εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

* Ό,τι είχα να πω για το επεισόδιο, το είπα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

* Πρόκειται για ένα θεσμικό θέμα δημοκρατίας κι όχι ένα θέμα προσωπικής διαφοράς.

* Πολλά πράγματα είναι ζητήματα δημοκρατίας. Μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δεν είναι καθόλου προσωπικά και δεν πρόκειται να συνεισφέρω κι εγώ, με τη δική μου τοποθέτηση, στο να τα μετατρέψω σε προσωπικά.

* Είναι πρόδηλη η αντισυνταγματικότητα. Το ΣτΕ έχει επανειλημμένως αποφανθεί επί των θεμάτων που ξανατίθενται υπό ψήφιση αυτή τη στιγμή.

* Η κυβέρνηση, αντί να δώσει το 50% που ακόμα χρωστάμε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έρχεται και κάνει επιπλέον περικοπές. Θυμίζω ότι το υπόλοιπο 50% είχε δοθεί, μετά από απόφαση του ΣτΕ, από την δική μας κυβέρνηση.

* Δεν έχει υπάρξει σκληρότερο Μνημόνιο. Δεν μένει ομάδα πληθυσμού στην Ελλάδα που να μην «εκτελείται» εν ψυχρώ από αυτό το νομοθέτημα, το οποίο δεν είναι νόμιμο ούτε χρήσιμο.

* Η Αριστερά στην Ελλάδα θεωρεί ως τεκμήριο οικονομικής επιτυχίας τη δυνατότητα εξόδου σε κάποιες αγορές με κάποιο άδηλο επιτόκιο. Έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Αν ο Μαρξ άκουγε, θα είχε γυρίσει στον τάφο του μπρούμυτα αυτή τη στιγμή στο βόρειο Λονδίνο.

* Το θέμα είναι υπό ποιους όρους πάει η κυβέρνηση να βγει στις αγορές.

* Έχουμε καταθέσει ήδη αναλυτική έκθεση 2 δις, τα οποία θα περικόψουμε από δαπάνες του Δημοσίου.

* Κάθε 100 ευρώ που χαλάει το Δημόσιο, δεν είναι όλα για μισθούς και συντάξεις. Περίπου τα 30 από τα 100 είναι για άλλες δαπάνες.

* Είμαστε κάθετα αντίθετοι και στα μέτρα και στα αντίμετρα. Θεωρούμε ότι τα αντίμετρα είναι «αέρας κοπανιστός» και προϋποθέτουν τέτοια πλεονάσματα που θα στερήσουν τελείως την ενεργό ζήτηση από την οικονομία.

* Δεν μπορεί να θεωρείται τεκμήριο επιτυχίας η επίτευξη πλεονασμάτων. Με την απίστευτη υπερφορολόγηση, μπορούμε να πετύχουμε θεωρητικά και λογιστικά οποιοδήποτε πλεόνασμα.

* Πιθανότητα να ψηφίσουμε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει.

* Η βία είναι εγγενές στοιχείο της Χρυσής Αυγής. Δεν έχει να κάνει με τρόπους ενός στελέχους της. Η Χρυσή Αυγή ασκεί βία ως πολιτική, μονίμως. Αν κανείς πάει πίσω στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης και διαβάσει τα πρώτα στάδια του χιτλερισμού, θα το δει αυτό.

* Ο νόμος για «κόκκινα δάνεια» που έφερε αυτή η κυβέρνηση είναι απολύτως ανεφάρμοστος και βλαπτικός.

* Το ’17 και το ’18 θα είναι πάρα πολύ δύσκολες χρονιές για τους Έλληνες. Υπάρχει διαφορετική δυνατότητα. Είναι κρίμα που πάμε έτσι.

* Σε όλα τα προηγούμενα Μνημόνια υπήρχε και κάποια «αντιπαροχή». Παίρναμε κάποια λεφτά. Το 4ο Μνημόνιο δεν έχει καμιά αντιπαροχή, είναι μόνο μέτρα.