Κατεβάζει Στρατό η Τερέζα Μέι να φρουρεί δημόσιες εκδηλώσεις

Λονδίνο.-Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία σε «κρίσιμο», μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester Arena, που σκότωσε 22 και τραυμάτισε 119 ανθρώπους.

Η βρετανή πρωθυπουργός δεν απέκλεισε νέο τρομοκρατικό χτύπημα και ανκοίνωσε ότι ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού σε «κρίσιμο». Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας που το επίπεδο ασφαλείας αναβαθμίζεται σε κρίσιμο».

Η Μέι, επίσης ανακοίνωσε ότι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων – αντί για ένοπλους αστυνομικύς – θα φρουρούν πλέον κτίρια που μπορεί να αποτελούν δυνητικά στόχους ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναπτύσσεται στρατός σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία και σημαίνει ότι εκτιμάται πως επίκειται τρομοκρατική επίθεση και τίθενται σε εφαρμόγη τα υψηλότερα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Άλμπερτ στο Μάντσεστερ – αλλά και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μάνστεστερ, ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester Arena, στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι  22 θύματα και 119 τραυματίες, ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και για άλλους υπόπτους που ενδεχομένως συνδέονται με την τραγωδία.

Μαρτυρία: Είχε και γυναίκα-συνεργό;

Για γυναίκα συνεργό του μακελάρη του Μάντσεστερ κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες.

Μιλώντας στο Skynews, μια μητέρας που πήγε μαζί με την κόρη της στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα υποστήριξε ότι μία μυστηριώδης γυναίκα που κρατούσε έναν ύποπτο σάκο, εξαφανίστηκε λίγα λεπτά πριν την έκρηξη.

Η Dawn Waddy αναφέρει ότι η γυναίκα κρατούσε έναν ύποπτο σάκο και πως είχε καρφωμένο το βλέμμα της στο σημείο όπου λίγο αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη.

«Δίπλα μας καθόταν μία γυναίκα, η οποία έδειχνε πολύ νευρική όλη τη νύχτα. Κρατούσε ένα σακίδιο και το άφηνε συνεχώς κάτω, άλλαζε θέσεις και γενικά είχε πολύ ύποπτη συμπεριφορά. Κοιτούσε συνεχώς προς το μέρος που τελικά έγινε η έκρηξη και άρχισε γελάει μόνη της» είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ενημέρωσα έναν άνδρα της ομάδας σεκιούριτι για την περίεργη συμπεριφορά της γυναίκας και μου είπε ότι θα την παρακολουθεί. Ποτέ δεν κινήθηκε εναντίον της. Λίγα λεπτά πριν συμβεί η έκρηξη, η γυναίκα εξαφανίστηκε και δεν την ξαναείδαμε».